Rıfat Serdaroğlu Serbest Bırakıldı

“Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan Doğru Parti Genel Başkanı, eski bakan Rıfat Serdaroğlu savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

12 Kasım 2020 Perşembe 14:54
Rıfat Serdaroğlu Serbest Bırakıldı

"Baba, oğul, kutsal damat" yazısında “Cumhurbaşkanı'na hakaret” ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan Doğru Parti Genel Başkanı, eski bakan Rıfat Serdaroğlu savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Serdaroğlu, ülkeye hizmet eden kişilerin devlet terbiyesi ve adabı içinde ifadeye çağrılması gerektiğini" belirterek, ''At izi it izine karıştı’ demek böyle bir  durum olsa gerek" dedi.

Serdaroğlu İzmir’den Ankara’ya gelirken Esenboğa Havalimanı VIP çıkışında gözaltına alınmıştı. Çeşme 1’nci Asliye Ceza Mahkemesi'nin “Cumhurbaşkanı’na hakaret” iddiası ile hakkında soruşturma başlattığı gerekçesiyle gözaltına alınarak Çubuk Cumhuriyet Savcılığına götürülen Serdaroğlu ifadesini verdikten sonra serbest bırakıldı.  

İfadesinin ardından adliye önünde açıklama yapan Serdaroğlu şunları söyledi:

“Türkiye gerçekten çok ilginç bir ülke oldu. Hukuk devleti vasfını kaybetti. ‘At izi it izine karıştı’ demek böyle bir  durum olsa gerek. Biz Türk yargısına da Türk polisine de sonuna kadar güveneceğiz. Ama bu ülkeye hizmet etmiş adamlar ifadeye çağılırken devlet terbiyesi ve adabı içerisinde çağırmaları lazım. Bizi hangi savcı çağırdı da biz gitmedik. 120’nin üzerinde davamız oldu. İşte bugün ülkenin geldiği durum bu biz Doğru Parti olarak bunun kavgasını veriyoruz.  Doğru Parti İktidarında dürüst, vatansever insanlar görev yapacak bu hırsızların hepsi layık olduğu cezaya çarptırılacaktır.“

"BABA, OĞUL, KUTSAL DAMAT"

Serdaroğlu savcılıktaki ifadesimnde, 3 dönem milletvekilliği ve bakanlık yaptığını, yıllardır eleştirilerini her ortamda sürdürdüğünü, FETÖ'ye "saygı gördüğü" dönemde tehlikeye dikkat çeken ilk kişi olduğunu, iki kitap yazdığını belirtti. Serdaroğlu, "Baba, oğul, kutsal damat isimli yazı içeriği bana aittir. Benim kastım hakaret etmek değil, eleştirmektir. Üzerime atılı suçu kabul etmiyorum" diyerek beraatini istedi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15