Roman Vatandaşlardan Erman Toroğlu Hakkında Suç Duyurusu

Roman Vatandaşlar, Erman Toroğlu hakkında televizyon programında kullandığı kelimeler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. İstanbul Adalet Sarayı bahçesinde toplanan grup adına açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, Toroğlu'nun sözlerinin roman vatandaşlarını derinden yaraladığını ifade etti.

11 Ocak 2021 Pazartesi 16:21
Roman Vatandaşlardan Erman Toroğlu Hakkında Suç Duyurusu

A Spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun programdaki konuşması sırasında Roman Vatandaşları için ‘çingene’ tabirini kullanması daha sonra ise ‘dilenci’ demesi üzerine, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Büyükçekmece Dernek Başkanı Kadir Evzi, Marmara Roman Dernekleri Federasyon Başkanı Sinan Karaca Öztürk, Hadımköy Roman Dernekleri Başkanı Doğukan Nafiz Öztürk, Muhammet Arif Genç, Hüseyin Davulcu, Aykut Çakal, Şahin Kumralgil, Bülent Makas, Eyüp Dal Çağlayan Adliyesi'ndeki Cumhuriyet Başsavcılığı'na gelerek suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından açıklama yapan Özcan Purçu, “A spor yorumcusu Erman Toroğlu’nun program sırasında kullandığı ırkçı ayrılıkçı ve aşağılayıcı ifadeler Roman vatandaşlarımızın gururunu, onurunu zedelemiştir. Erman Toroğlu’nun konuşması esnasında ‘çingene’ tabirini aşağılarcasına kullanması ve ‘çingene’ yerine ‘dilenci’ ifadesi ile düzeltmeye çalışması, Roman vatandaşlarımızı derinden yaralamıştır” dedi. Purçu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ROMANLARDAN KIRMIZI KART YEDİN TOROĞLU”

"İnsanı ayıran insan değildir. Yıllardır yoksulluk, açlık, yaşam ve geçim derdiyle uğraşan Romanlar bir de sizin ötekileştirmelerinizle, ayrımcılığınızla mı uğraşsın! Toroğlu’na sormak isterim; sen de Roman olarak doğabilirdin. Suçladığın insanların suçu Roman olarak dünyaya gelmek midir? Sen milyonlar kazanırken bu ülkenin en yoksul kesimini oluşturan Romanları aşağılamak sana yakıştı mı? Bil ki Romanlardan kırmızı kart yedin, sana yakışmadı Toroğlu."

Açıklamaya Roman sanatçılar, federasyon başkanları ve siyasiler de katıldı.

Roman sanatçı Murat Divandiler, "Roman camiası olmasa bu hayatın rengi olmaz, biz hayatın en güzel rengiyiz. Sadece bizim Roman havalarımızla oynayarak hayata güzel baksınlar. Biz mutluluğuz biz gökkuşağının en güzel rengiyiz. Bizi ötekileştirmesinler, bizi karalamasınlar, bizi yaralamasınlar" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15