Saadet Partili Gençlerden Barınma Eylemi: Okumayalım mı?

Saadet Partisi Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Furkan Dursun Taş, barınma sorunlarına dikkat çekmek için üniversite öğrencilerini “Öğrenci Evi” adını verdiği çadıra davet etti. Taş, “Öğrenci, okul harcı mı ödesin, yükselen elektrik faturasını mı ödesin? Otobüs parasını mı ödesin? Asgari ücret fiyatına yaklaşan ev kiralarını mı ödesin? Cep yakan kitap paralarını mı ödesin? Biz gençler, okumayalım mı?" tepkisini gösterdi.

27 Eylül 2021 Pazartesi 15:12
Saadet Partili Gençlerden Barınma Eylemi: Okumayalım mı?

Saadet Partisi Kocaeli Gençlik Kolları Başkanı Furkan Dursun Taş, partili gençlerle birlikte Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi önüne kurdukları çadır önünde basın açıklaması yaptı. Taş, şunları söyledi:

"OKUMAYALIM MI?"

"Mevcut durum bu şekilde ilerlerse, barınma ihtiyacı da bir problem olmaya devam edecek. Normal şartlarda üniversiteyi kazanan bir öğrenci kolaylıkla ev veya yurt bulabilmeliyken bugün ev ve yurt ücretlerine baktığımızda bu ücretlerin karşılanamayacak derece uçuk olduğunu görmekteyiz. 35 metrekare dairenin kirası bin 200 lira. Özel kız öğrenci yurtları 1000 TL ile 2 bin 500 TL arasında. Öğrenci yurdu vakıf özellikli yurtlar 800 TL ile bin 500 TL arasında. Biz öğrenciyiz. Öğrenci, okul harcı mı ödesin? Öğrenci yükselen elektrik faturasını mı ödesin? Otobüs parasını mı ödesin? Asgari ücret fiyatına yaklaşan ev kiralarını mı ödesin? Cep yakan kitap paralarını mı ödesin? Biz gençler, okumayalım mı?

“BARINMA TEMEL HAKTIR”

Ülkemizde cezaevi sayısı, yazlık ve kışlık saray sayısı artarken itibardan tasarruf olmaz diyerek, kurumları arpalık olarak görüp üçer beşer makam ve maaş dağıtırken, öğrenci olarak bizlerin barınma sorunu yaşıyor olmasını kabul etmiyoruz.  Holdinglerin milyarlık vergi borçları tek kalemde silinirken, beşli malum şirketler kamudan ihalelerle zengin olurken, öğrencilere 650 TL’lik bursun çok görülmesini, “elinize dilinize dursun” denilmesini kabul etmiyoruz. Eğitim, barınmak temel haktır, gasp edilemez.

ÇADIRA DAVET

Geleceğin teminatı olan genç arkadaşlarımızın birçok sorunla baş başa bırakılmasını asla kabul etmiyoruz. Barınma sorunu 204 üniversitesi ve 9 milyon üniversite öğrencisi olan ülkemizde bütün öğrencilerin ortak sorunudur. Bu soruna dikkat çekmek amacıyla çadır eylemimizi gerçekleştiriyoruz, yurt yoksa öğrenci evi yoksa çadırlarımız var. Biliyoruz ki; üniversitelileri göz ardı edenler, yok sayanlar hiçbir soruna çözüm olamayacaklardır. Bizler yaşanabilir bir ülke idealiyle genç arkadaşlarımızla omuz omuza çalışmalarımızı sürdüreceğiz, Saadet Partisi Kocaeli İl Gençlik Kolları olarak şimdi, her şeye rağmen samimi bir muhabbet ortamı ve sıcak bir çayla üniversiteli dert ortaklarımızı çadırlara davet ediyoruz.”

Son Güncelleme: 27.09.2021 15:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15