Şair Sezai Karakoç, hayatını kaybetti

Şair, yazar, siyasetçi Sezai Karakoç hayatını kaybetti.

16 Kasım 2021 Salı 17:50
Şair Sezai Karakoç, hayatını kaybetti

Şair, yazar, siyasetçi Sezai Karakoç hayatını kaybetti.

SEZAİ KARAKOÇ KİMDİR? 

1933'te Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde doğdu. Parasız yatılı okuduğu Gaziantep Lisesi'ni 1950'de bitirdi. 1955'te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye ve İktisat Bölümü'nden mezun oldu. 1956-1965 arasında Maliye müfettiş yardımcılığı ve gelirler kontrolörlüğü görevlerinde çalıştı. Temmuz 1965'te memurluktan ayrıldı.

Gazetecilik ve yayıncılık işlerine girişti. "Diriliş" dergisini aylık, haftalık bazen haftada iki kez yayınladı. 1971'den sonra kısa bir süre için Gelirler Genel Müdürlüğü'nde gelirler kontrolörlüğü yaptı. 1974 sonrası yeniden devlet memurluğu görevinden ayrılarak gazetecilik ve yayıncılığa başladı. Yeni İstiklar, Yeni İstanbul, Babıali'de Sabah, Milli Gazete'de yazılar yazdı.

Diriliş Partisi'ni kurdu. 1990 yılında kurulan Diriliş Partisi'nin ömrü 7 yıl sürdü.. Ardından 2007 yılında kapanan eski partisi üzerine yeni partisi olan Yüce Diriliş Partisi'ni kurdu. Yüce Diriliş Partisi Başkanlığı'nı yaşamını kaybedene kadar sürdürdü.

Son Güncelleme: 16.11.2021 17:51
Anahtar Kelimeler:
Sezai Karakoç
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15