Sosyal medyaya getirilen kısıtlamaya İDA’dan tepki: “Yetkililerin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz”

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), bant daraltılması yoluyla sosyal medyaya getirilen kısıtlamaya tepki gösterdi. Yapılan açıklamada,  “Deprem felaketinin yaşandığı illerimizde enkaz altındaki pek çok can iletişim araçları ve platformlarının yönlendirmesi ile kurtuldu. Yetkililerin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini ve ilgili kararın ertelenmesini istiyoruz” denildi.

08 Şubat 2023 Çarşamba 21:47
Sosyal medyaya getirilen kısıtlamaya İDA’dan tepki: “Yetkililerin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini istiyoruz”

İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği (İDA), bant daraltılması yoluyla sosyal medyaya getirilen kısıtlamaya tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Deprem felaketinin yaşandığı illerimizde enkaz altındaki pek çok can iletişim araçları ve platformlarının yönlendirmesi ile kurtuldu. Yetkililerin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini ve ilgili kararın ertelenmesini istiyoruz” denildi.

Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan merkezli 10 ilde yıkıma neden olan 7,7 ile 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından bugün Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun'un ilgili maddeleri çerçevesinde sosyal medya hesaplarına kısıtlama getirildi. Bugün saat 16.10'dan itibaren Twitter'a iletişim sorunu yaşanıyor. Bu kısıtlama tepkiye yol açtı. İletişim Danışmanlığı Şirketleri Derneği de yazılı bir açıklama yaparak, kararın gözden geçirilmesini istedi.

“ENKAZ ALTINDAKİ PEK ÇOK CAN İLETİŞİM ARAÇLARI VE PLATFORMLARININ YÖNLENDİRMESİ İLE KURTULDU”

İDA'nın sosyal medya kısıtlamasına yönelik yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Ülkemizin yaşadığı büyük felaket iletişimin ve iletişim araçlarının hayatiyetini bir kez daha ortaya çıkardı. Deprem felaketinin yaşandığı illerimizde enkaz altındaki pek çok can iletişim araçları ve platformlarının yönlendirmesi ile kurtuldu. Yardım konusundaki yönlendirme ve organizasyonların da önemli kısmı sosyal medya platformları üzerinden gerçekleştirildi ve gerçekleştiriliyor.

Ne yazık ki en çok insani ihtiyacın duyulduğu bugünlerde bazı sosyal medya uygulamalarına erişimin 5651 sayılı kanunun ilgili maddeleri çerçevesinde BTK tarafından kısıtlandığını öğrendik. Böyle bir dönemde sosyal medya platformlarına yönelik sebebi ne olursa olsun bant daraltılması gibi erişimi zorlaştıran veya önleyen uygulamaları zamansız buluyor, yetkililerin bu kararlarını yeniden gözden geçirmelerini ve ilgili kararın ertelenmesini istiyoruz.”

Son Güncelleme: 08.02.2023 22:52
Anahtar Kelimeler:
İDASosyal Medya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15