Sözcü yazarı Öztürk: İçişleri Bakanı da çakarlı araçlı, korumalı iş insanı, gazetecileri açıklayamaz, nedenini de en iyi kendisi bilir

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, "İçişleri Bakanı da çakarlı araçlı, korumalı iş insanı, gazetecileri açıklayamaz, nedenini de en iyi kendisi bilir" görüşünü savundu.

04 Temmuz 2021 Pazar 10:45
Sözcü yazarı Öztürk: İçişleri Bakanı da çakarlı araçlı, korumalı iş insanı, gazetecileri açıklayamaz, nedenini de en iyi kendisi bilir

Öztürk yazısında, "TBMM İç Tüzüğüne göre milletvekillerinin bakanlara yönelttiği sorulara 15 gün içinde cevap verilmesi gerekiyor. İçişleri Bakanı, CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre'nin de bu sorularına cevap veremez ama en azından kayıtlara geçmeli" düşüncesini dile getirdi.

"Emre'nin, "Kaç iş insanının koruma kararı var ve bunların koruma gerekçesi nedir? Bu iş insanları için kaç polis görevlendirildi? Son dönemde kaç kişinin koruma kararı hangi gerekçeyle iptal edildi? Kaç medya mensubunun koruma kararı bulunuyor, bunlar için kaç polis görevlendirildi? Ortaya çıkan olaylar üzerine kaçının koruma kararı iptal edildi? Trafikte geçiş üstünlüğüne sahip, ışıklı ve sesli uyarı işaretleri kullanımına izin verilen araçlardan kaçı iş insanı, kaçı gazetecilere aittir? Son iki yılda, usulsüz bir şekilde aracında ışıklı ve sesli uyarı işaretleri kullandığı tespit edilen kişi sayısı nedir? Bunlar hakkında yapılan iş ve işlemler nelerdir? Yazılan ceza tutarı ne kadardır?" sorularına köşesinde yer veren Öztürk, "İçişleri Bakanı da çakarlı araçlı, korumalı iş insanı, gazetecileri açıklayamaz. Nedenini de en iyi kendisi bilir." yorumunu yaptı. 

Son Güncelleme: 04.07.2021 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15