Suudi Arabistan'ın boykotu Türkiye'deki emlak satışlarını vurdu

Körfez’den yatırımcıların Türkiye emlak piyasasına ilgisi tamamen bitti. Emlak danışmanları, ev gösterdikleri Suudilerin tüm işlemleri durdurduğunu açıkladı.

18 Ekim 2020 Pazar 14:20
Suudi Arabistan'ın boykotu Türkiye'deki emlak satışlarını vurdu

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’un da Türkiye’ye boykottan yana tavır aldığının iddia edilmesinin ardından Suudilerin Türkiye’de emlak alışının tamamen kesildiği emlak alanlarında satması konusunda baskı yapıldığı iddia edildi.

Sözcü’den Özlem Ermiş Beyhan’ın haberine göre, Türkiye ile Suudi Arabistan arasında boykot tartışması emlak sektörüne de sıçradı.

Suudi Arabistan’da Türk malı ürünlere başlatılan boykot kararına Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud’un da “Orada 1 dolarım bile kalmayacak” sözleriyle destek verdiği iddia edilirken, Suudilerin Türkiye’de emlak alımını tamamen durdurduğu bildirildi.

Türkiye’de emlak alan Suudilere ise bu emlakları ellerinden çıkarmaları için baskı uygulandığı iddia edildi.

Songül Toprak Özsan, Suudi yatırımcıların Türkiye'den emlak alımının bıçak gibi kesildiğini söyledi. “Korkuyorlar” diyen Özsan, “Satış için İstanbul Bebek ve Sarıyer bölgesinde gösterdiğimiz evler vardı. Birden bıçak gibi kesildi, yatırımdan vazgeçtiler” dedi.

Son Güncelleme: 18.10.2020 14:22
Anahtar Kelimeler:
Suudi ArabistanBoykot
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15