TRT'de neler oluyor? Çok sayıda kalifiye çalışan sürgün edildi!

Anayasada ve kendi yasasında özerk ve tarafsız bir kamu hizmeti yayıncısı olarak tanımlanan TRT'de AKP hükümeti sonrası yaşanan skandallara bir yenisi daha eklendi. Gündeme bomba gibi düşen iddialara göre TRT'de bugün itibariyle tam anlamıyla bir 'kıyım' yaşandı.

14 Mayıs 2019 Salı 12:45
TRT'de neler oluyor? Çok sayıda kalifiye çalışan sürgün edildi!

Gerçek Muhabir/Ankara

'İstihdam fazlası personel' gerekçesi ile başta deneyimli gazeteci, muhabir ve sipikerler olmak üzere çok sayıda TRT çalışanı bugün itibariyle kurumdan uzaklaştrıldı.

Kurum içerisinden sızan bilgilere göre çok sayıda kişi TRT'de yeni işe başlatılırken, 'ihtiyaç fazlası' oldukları gerekçesiyle yine çok sayıda kişi de başka kurumlara gönderildi.

Yılların deneyimli çalışanları 'ihtiyaç fazlası' kisvesi altında TRT'den uzaklaştırılırken yerlerinin yeni çalışanlarla doldurulması, 'TRT'de son yılların en büyük siyasi kadrolaşması yaşanıyor' yorumlarını da beraberinde getirdi.

"DEVLETİN KOCA KURUMU RESMEN BİTİRİLİYOR!"

Bir dönem RTÜK Üyeliği de yapan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TRT'de yaşananları 'kıyım' ve 'sürgün' olarak tanımladı ve çok sert eleştirilerde bulundu.

Öztunç şunları söyledi:

TRT yönetimi bugün itibarıyla kıyım yaptı. Kurumun kalifiye personelleri ( spikerler, prodüktörler, sanatçılar) ihtiyaç fazlası gerekçesiyle baska kurumlara sürgün ediliyor. Obur taraftan ise vasıfsız isimler TRT'de işe başlatılıyor. Düşünün muhabir Sağlık Bakanlığına, radyo sanatçısı Tarım bakanlığına, prodüktör Çevre bakanlığına sürgün ediliyor. İş bilmeyenler ise TRT'ye alınıyor. Bahçıvana muhabirlik yap, maliyeciye prodüktör ol deniyor. Devletin koca kurumu resmen bitiriliyor.

Son Güncelleme: 14.05.2019 13:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15