''TTB ve hekimlere saldıran çok siyasetçi gördük ama hepsi gitti, biz kaldık''

TTB’nin çağrısıyla siyah kurdele takarak ülkenin dört bir yanında bir araya gelen sağlık çalışanları, hayatını kaybeden meslektaşlarını andı. İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Öztürk “Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar biz hizmet vermeye devam edeceğiz. TTB ve hekimlere saldıran çok siyasetçi gördük ama hepsi gitti, biz kaldık” dedi.

17 Eylül 2020 Perşembe 14:34
''TTB ve hekimlere saldıran çok siyasetçi gördük ama hepsi gitti, biz kaldık''

İstanbul Tabip Odası, (İTO) Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve İstanbul Dişhekimler Odası, tüm yanlış salgın politikalarına rağmen mücadele ederek hayatını kaybeden sağlık çalışanları için siyah kurdele takarak saygı duruşu gerçekleştirdi. TTB’nin çağrısıyla başlayan eylemler Antalya’dan Gaziantep’e, Hatay'dan Mersin'e ve İstanbul'a birçok ilde başladı. İstanbul'da yapılan basın açıklamasına SOL Parti İstanbul İl Yönetimi de destek verdi.

Basın açıklamasında İlk sözü alan TTB Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Güray Kılıç, Covid-19 salgın sürecinin bugüne kadar olan yönetiliş biçimini yetersiz ve kaygı verici bulduklarını söyledi. Kılıç, şöyle konuştu: “Ülkeyi yöneten yetkili kişi ve kurumlardan en önemli ve gerçek gündemin Covid-19 salgını olduğunu kabul ederek tedbirler, salgına yönelik bütçe, koordinasyon ve planlama konusunda acil, kapsayıcı ve inandırıcı bir program açıklamalarını bekliyoruz. Hiçbir salgın vatandaşların bireysel çabalarıyla önlenemez. Bireysel tedbirler merkezi ve kapsamlı bir irade ve güven verici kararlarla birlikte uygulandığında anlamlı olur.”

İstanbul Dişhekimler Odası Genel Sekreteri Sozan Gölbaşı ise TTB'nin yanında olduklarını belirterek şöyle dedi:

“Son zamanlarda açıklanan rakamlar ve sahadan alınan bilgiler ne yazık ki iç karartıcı. Vakaların katlanarak arttığı bu süreçte her gün maske, mesafe ve hijyen açıklamaları yapılmasının çok yetersiz kaldığını acı bir şekilde deneyimledik. Tüm sağlık çalışanları, hekimler, diş hekimleri, hemşirelerin insanüstü çabalarla gösterdikleri Covid-19 mücadelesinde yalnız bırakılmamalarını, korunmalarını, maddi ve manevi olarak desteklenmelerini, Covid-19’un 'meslek hastalığı' olarak kabul edilmesini talep ediyoruz.”

TÜKENMEYE DEVAM EDİYORUZ

SES Şişli Şubesi Hukuk Sekreteri Fırat Burak Gürhan da, salgın nedeniyle yitirdiklerini andı. “Tükeniyoruz” diyen Gürhan, “Bu hastanede biz güvenlik arkadaşımız Murat abimizi kaybettik. Bu virüs onu elimizden aldı. Tek başına virüs almadı. Bakanlığın, yöneticilerin, iktidarın politikaları da onu elimizden aldı. Maalesef Murat abimizi koruyamadık” dedi. Gürhan, “Onun gibi adını sayamadığımız çoğu sağlık çalışanı arkadaşımızı da maalesef hayatını kaybetti; ama biz mücadeleyi bırakmayacağız. Bakanlıktan taleplerimizin yerine gelmesini beklerken aksine tehdit, zulüm hep yanımızda oldu. Bunu hak etmiyoruz. Tükenmeye devam ediyoruz. Lütfen durdurun” çağrısında bulundu.

Son olarak İTO Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Öztürk de son dönemlerde tabip odalarına dönük yapılan saldırılara değindi. Sonuna kadar mücadele edeceklerine vurgu yapan Öztürk, "Ne yazık ki son dönemlerde yürüttüğümüz gerçekleri ifşa etme faaliyetlerimizin iktidar partisini ve iktidar partisi yanaşımlarını rahatsız ettiğini görüyoruz. Ne kadar rahatsız olurlarsa olsunlar biz bu ülkenin insanlarına hizmet vermeye devam edeceğiz. TTB ve hekimlere saldıran çok siyasetçi gördük ama hepsi gitti, biz kaldık. Meslek örgütümüz kaldı. TTB bizim kutup yıldızımız, onurumuzdur” şeklinde konuştu.

(Kaynak: BirGün)

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15