Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle 108 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığının 8 Ağustos’a ilişkin koronavirüs verilerine göre; son 24 saat içerisinde yapılan 239 bin 637 yeni testten 22 bin 699'u pozitif çıktı. Virüs nedeniyle 108 kişi daha hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı 5 bin 835 olarak açıklandı. Aşılamada 1. doz Türkiye ortalaması, yüzde 67,30'a ulaştı. Aşılamada Muğla birinci sırada, Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor.

08 Ağustos 2021 Pazar 19:38
Türkiye'de Koronavirüs nedeniyle 108 kişi daha hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığının koronavirüs verilerine ilişkin yayınladığı tabloda yer alan bilgilere göre; 1. doz aşılamada yüzde 88,9 aşılama oranıyla Muğla birinciliğini koruyor. Muğla’yı sırasıyla Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ, İzmir izliyor. Yüzde 41,8 aşılama oranı ile Şanlıurfa ise son sırada bulunuyor. 

Sağlık Bakanlığının paylaştığı haritada, hedef nüfusun yüzde 75 ve üzerinin aşılandığı iller mavi renkle gösteriliyor. Muğla, Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Amasya, Eskişehir, Aydın, Tekirdağ, İzmir, Bilecik ‘mavi iller’ arasında bulunuyor.

1.doz aşılamada üç büyük ilde ise birinci sırada yüzde 75,8 ile İzmir, ikinci sırada yüzde 74,8 ile Ankara ve üçüncü sırada yüzde 66,9 ile İstanbul bulunuyor.

"AŞINIZI OLUN VE BAĞIŞIKLIK ELDE EDİLENE KADAR TEDBİRLERE UYUN"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 24 saatteki vakalara ilişkin tabloyu sosyal medya hesabından şu notla paylaştı:

"Aşılar en güçlü silahımız. Ancak en az iki dozunu tamamlamak koşulu ile. Aşınızı olun ve bağışıklık elde edilene kadar tedbirlere uyun. Tedbir almadan, aşı olmadan istenilen sonucu elde edemeyiz."

Son Güncelleme: 08.08.2021 19:41
Anahtar Kelimeler:
KoronavirüsVaka Sayısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15