Üç Fidan’a Dolmabahçe’de karanfillerle anma

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları, Dolmabahçe’de, 50 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andı. Anmada konuşan CHP İl Gençlik Sekreteri Ozan Işık “Kentin, kentlinin, canlının hakkını savunan Mücella Yapıcı, öğrencilerine onurlu bir yaşam öğretisi bırakan Tayfun Kahraman, Soma’da, Aladağ’da, Hendek’te garibanın yanında duran Can Atalay, bizim Denizimiz, Yusufumuz, Hüseyinimizdir. Bizim 68’imiz Gezi’dir” dedi.

06 Mayıs 2022 Cuma 16:51
Üç Fidan’a Dolmabahçe’de karanfillerle anma

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları’nın çağrısıyla yapılan anmada, “Halkız haklıyız kazanacağız', ‘Denizlerin kavgası sonsuza dek sürecek', ‘Ne A

CHP İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Aydın ise şunları söyledi:

KARARLILIĞIMIZI DENİZ'DEN, CESARETİMİZİ YUSUF'TAN, İNANCIMIZI HÜSEYİN'DEN ALIYORUZ

“Bizler, Cumhuriyetin bekçisi, Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusu, CHP'li gençlik olarak Kuvayı Milliye'nin küllerinden doğan bir milletin bağımsızlık mücadelesinin yükünü omuzlarımızda taşıyoruz.

Dün olduğu gibi bugün de tam bağımsız bir Türkiye için mücadele veriyoruz. Bu mücadelemizin kararlılığını, ‘Kendimi Türkiye'nin bağımsızlığına armağan etmekten onur duyarım' diyen Deniz'den, cesaretini ‘Ben halkımızın bağımsızlığı için bir defa ve şerefle ölüyorum fakat bizi asan sizler şerefsizliğinizle her gün öleceksiniz' diye haykıran Yusuf'tan, inancımızı ‘Ben şahsi hiçbir çıkar gözetmeden halkımın mutluluğu ve bağımsızlığı için savaştım. Bu bayrağı Türkiye halkına emanet ediyorum' diyen Hüseyin'den alıyoruz.

Bugün bu bayrak bizlerde. Bu sebeple bir gün anarken geriye kalan 364 gün çok iyi anlamalıyız. Geçen yıllara rağmen önümüze ne engeller çıkartılırsa çıkartılsın Denizlerin idealleri bizlere rehber olmaya devam etmeli.

And olsun ki; bu mücadelede kararlılığımızı diri tutmaya devam edeceğiz ve bağımsızlık uğruna yitirdiğimiz fidanlarımızın mirasını, Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi demokrasiyle taçlandırarak ileriye taşıma azmimizi kararlılıkla sürdüreceğiz.

BD ne AB, tam bağımsız Türkiye', ‘Faşizme karşı omuz omuza' sloganları atıldı.

BİZİM 68'İMİZ GEZİ'DİR

Anmada konuşan CHP İl Gençlik Sekreteri Ozan Işık “Kentin, kentlinin, canlının hakkını savunan Mücella Yapıcı, öğrencilerine onurlu bir yaşam öğretisi bırakan Tayfun Kahraman, Soma'da, Aladağ'da, Hendek'te garibanın yanında duran Can Atalay, bizim Denizimiz, Yusufumuz, Hüseyinimizdir. Bizim 68'imiz Gezi'dir” dedi.

Son Güncelleme: 06.05.2022 16:53
Anahtar Kelimeler:
Üç FidanDolmabahçeChp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15