Yangın bölgesinde maden projesi iddiası tepki çekti

Hatay’da üç ayrı bölgede çıkan orman yangınları sonrası maden ocağı projesinin gündeme gelmesine karşı, Mersin Çevre ve Doğa Derneği (MERÇED) Başkanı Aslan “Rantı talanı önlemeliyiz” çağrısı yaptı.

11 Ekim 2020 Pazar 17:57
Yangın bölgesinde maden projesi iddiası tepki çekti

Türkiye orman yangınları ile binlerce hektarını kaybederken, rant iddiaları tepki çekiyor. “Hatay'da yangından etkilenen bölgeye maden projesi mi yapılacak?” sorusunun gündeme gelmesi ile endişeler arttı.

MERÇED Başkanı Sabahat Aslan da, maden sahasına yer açma iddiasını gündeme getirerek, konunun araştırılması ve üzerine gidilmesi için çağrı yaptı. Doğa talanının bugün insanlığı yok etme noktasına geldiğini öne süren Aslan, “Bugün tüm dünyayı saran yeni tip korona virüsün insan eliyle yapılan doğa tahribatının eseri olduğu açıktır. Bu nedenle doğayla savaştan, doğayı rant için talandan acilen vazgeçmeli, bu tür iddiaların üzerine daha hızlı ve cesurca giderek, rantı, talanı önlemeliyiz” dedi.

Ayrıca Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri’nin (DAÇE) paydaşı olduklarını da anımsatan Aslan, özellikle bu bölgede artan küresel iklim değişikliği etkilerine karşı büyük bir çaba ile mücadele yürüttüklerini anımsatarak, “DAÇE olarak önümüzdeki günlerde Hatay’daki yangınlarla ilgili geniş kapsamlı bir açıklamayı da kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

Son Güncelleme: 11.10.2020 17:59
Anahtar Kelimeler:
HatayMerçedSabahat Aslan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15