Yargıtay, Ölümünden 20 Gün Sonra Ebru Timtik'e Verilen Cezayı Bozdu

Yargıtay, ÇHD'li avukatlarla ilgili temyiz dosyasında kararı verdi. Ölüm orucu sonucu yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik hakkındaki davayı düşüren mahkeme, Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Ezgi Çakır'ın temyiz talebini onarken, diğer sanıklar hakkında verilen cezaları onadı.

15 Eylül 2020 Salı 17:20
Yargıtay, Ölümünden 20 Gün Sonra Ebru Timtik'e Verilen Cezayı Bozdu

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 238 gün süren ölüm orucu sonucu 27 Ağustos'ta yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik ve ÇHD dosyası kapsamında mahkum edilenler hakkındaki cezanın bozulmasına hükmetti. Karar, Timtik'in ölümünden 20 gün sonra açıklandı. 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ÇHD davasında Genel Başkan Selçuk Kozağaçlı ile Ebru Timtik, Barkın Timtik, Ezgi Çakır hakkındaki verilen cezanın bozulmasına hükmetti.

Ancak bozma kararına karşın, 10 yıl 15 ay hapis cezasına çarptırılan Kozağaçlı, 18 yıl hapis cezası alan Barkın Timtik tahliye talepleri reddedildiği için hapisten çıkamayacak. Ezgi Çakır ise 8 yıl hapis cezasına çarptırılmasına karşın tutuksuz yargılanıyor. Adil yargılanma talebiyle ölüm orucu sonucu hayatını kaybeden Timtik ise 13 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı, hakkındaki davanın düşmesine karar verildi.

Kararda ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ölüm orucu eyleminin ardından hayatını kaybeden Ebru Timtik, Barkın Timtik, Ezgi Çakır hakkındaki verilen cezanın bozulmasına hükmedildi.

Kararda ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, ölüm orucu eyleminin ardından hayatını kaybeden Ebru Timtik, Barkın Timtik, Ezgi Çakır hakkındaki verilen cezanın bozulmasına hükmedildi.

yı düşüren mahkeme, Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik ve Ezgi Çakır'ın temyiz talebini onarken diğer sanıklar hakkında verilen cezaları onadı.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, ölüm orucunu 4 Eylül’de sonlandıran Avukat Aytaç Ünsal ile 27 Ağustos’ta ölüm orucu sonucu yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik ve aynı davada yargılanan, aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu kapatılan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) üyesi diğer avukatlarla ilgili temyiz dosyasında karar verdi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Aytaç Ünsal’ın kaldırıldığı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hazırlanan rapor doğrultusunda, sağlık durumu nedeniyle, “infazın durdurulmasına, infazın gerçekleştirilebilmesi için adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vermek gerektiği kanaatine varılmıştır” tespiti yaparak salıverilmesine karar verdi. Yüksek Mahkeme, Ebru Timtik içinse, vefat ettiği için hakkındaki dosyanın düşürülmesine hükmetti.

213 günlük ölüm orucu eylemini 4 Eylül’de sonlandıran Aytaç Ünsal ile Naciye Demir, Şükriye Erden ve Özgür Yılmaz, Behiç Aşçı, Engin Gökoğlu, Süleyman Gökten, Aycan Çiçek, Ayşegül Çağatay, Yağmur Ereren, Didem Baydar Ünsal, Yaprak Türkmen, Ahmet Mandacı ve Zehra Özdemir hakkında verilen cezaları onandı.

Selçuk Kozağaçlı ile Barkın Timtik haklarında bozma kararı verilmesine rağmen tahliye talepleri reddedildiği için hapisten çıkamayacak. Kozağaçlı ve Barkın Timtik’in tahliyesini yerel mahkemelerin kararı belirleyecek.

ÇHD üyesi avukatlar, Özgür Yılmaz, Ebru Timtik, Behiç Aşçı, Şükriye Erden, Selçuk Kozağaçlı, Aytaç Ünsal, Engin Gökoğlu, Süleyman Gökten, Aycan Çiçek, Naciye Demir: Örgüt üyeliği suçundan 8 yıl ile 13 yıl 6 ay arasında cezalar verilmişti.
Ezgi Çakır hakkında örgüt üyeliği suçundan ceza verilmiş, Ayşegül Çağatay, Yağmur Ereren, Didem Baydar Ünsal, Yaprak Türkmen, Ahmet Mandacı ve Zehra Özdemir ise örgüte yardım suçundan mahkum edilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15