Yarkadaş: Veyis Ateş Kendisi Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacaktı, Şahsımı Şikayet Etti

Gazeteci Barış Yarkadaş, eski Haber Türk TV programcısı Veyis Ateş’in kendisine hakaret ettiği iddiasıyla suç duyusunda bulunması üzerine ifade verdi. Yarkadaş, ifadesinde; “Veyis Ateş 10 milyon Euro’luk rüşvet iddialarına ilişkin kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını söylemesine rağmen, bugüne kadar verdiği sözü tutmamış, ne ilginçtir ki bu konuyu gündeme getiren şahsımı şikâyet etmiştir” dedi.

24 Eylül 2021 Cuma 15:34
Yarkadaş: Veyis Ateş Kendisi Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacaktı, Şahsımı Şikayet Etti

Gazeteci Barış Yarkadaş, yurt dışında tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz’ın, bir gazetecinin kendisinden 10 milyon Euro istediği iddiaları üzerine, TV 100’de katılığı programda bazı değerlendirmeler yapmış ve söz konusu gazetecinin kim olduğu sorusunu gündeme taşımıştı.

Veyis Ateş, Barış Yarkadaş’ın kendisi hakkında kullandığı ifadelerin “hakaret ve iftira içerdiğini” iddia ederek, İstanbul Anadolu Adliyesi’ne suç duyurunda bulunmuştu.

“BEN MESLEĞİM GEREĞİ KORKMAZ’A BU KİŞİNİN KİM OLDUĞUNU SORDUM”

Suç duyurusu üzerine ifadeye çağırılan Yarakdaş, avukatı Yiğit Acar ile birlikte savcılığa gitti. Yarkadaş savcılığa verdiği ifadede, şunları söyledi:

“Bahse konu olan televizyon programları ve gazete yazılarında kamuoyunun çokça tartıştığı ve artık aleni hale gelen 10 milyon Euro’luk rüşvet meselesi tarafımca da dile getirilmiştir. Ben de mesleğim gereği Sezgin Baran Korkmaz’a dair iddialar gündeme geldiğinde Sezgin Baran Korkmaz’dan hukuki ihtilaflarının çözülmesi için 10 milyon Euro isteyen kişinin kim olduğunu sordum. Bunu bir soru olarak gündeme getirdim ve eğer bu kişi bir gazeteci ise bunun meslek etik ilkelerine sığmayan ahlaksızlık, namussuzluk ve şerefsizlik olduğunu söyledim. Zaten TV 100 deki yayın izlendiğinde bu denli açık bir şekilde soruları sorduğumu göreceksiniz. 10 milyon Euro’luk rüşvet meselesi çeşitli sosyal medya mecralarında ses kayıtları olarak yayınlanmış, tüm kamuoyu bu tartışmayı yakından izlemiştir.”

“VERDİĞİ SÖZÜ HALA TUTMADI”

Veyis Ateş’in rüşvet iddiaları üzerine "kendi kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını" söylediğini anımsatan Yarkadaş, “Veyis Ateş verdiği bu sözü tutmamış, ne ilginçtir ki bu konuyu gündeme getiren şahsımı şikayet etmiştir" dedikten sonra, hakkındaki suçlamalarla ilgili takipsizlik kararı verilmesini talep etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15