Yeni Asgari Ücret Açıklandı

Son Dakika haberi... Milyonlarca çalışan 2024'te geçerli olacak yeni asgari ücreti merakla bekliyordu. Heyecanlı bekleyiş sona erdi. Bakan Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. 2024'te geçerli olacak yeni asgari ücret miktarı 17.002 TL oldu.

27 Aralık 2023 Çarşamba 20:41
Yeni Asgari Ücret Açıklandı

Milyonlarca çalışan 2024'te geçerli olacak yeni asgari ücreti merakla bekliyordu. Heyecanlı bekleyiş sona erdi.

YENİ ASGARİ ÜCRET AÇIKLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışmaların tamamlandığını söyledi. Işıkhan'ın açıklamasına göre 2024'te uygulanacak net asgari ücret 17 bin 2 TL oldu. Böylelikle net asgari ücrete yüzde 49 artış yapılmış oldu.

İşveren desteği 700 TL olarak açıklandı.

Bakan Işıkhan'ın ardından Türk-İş Başkanı Ergün Atalay konuştu. Atalay, kendi taleplerinin 18 bin TL ve yılda iki kez güncelleme yapılması olduğunu söyledi. Atalay, enflasyon durmadığı sürece yılda bir kez çalışanların talebinin yerine getirilemeyeceğini söyledi.

TÜRK-İŞ'İN TALEBİ 18 BİN TL idi

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay taleplerinin 18 bin lira olduğunu ama uzlaşı sağlanamadığını. Atalay canlı yayında yapılan açıklama sonunda Bakan Vedat Işıkhan'a dönerek, 'bu miktarı kabul etmediğimizi bir daha söylemek istiyorum' dedi.

TEK ZAM SİNYALLERİ GELMİŞTİ

Daha önce yaptığı açıklamalarda asgari ücrete tek zam yapılacağı mesajını veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yılbaşında çalışanlarımızın ücretlerinde hem genel ekonomik dengeyi sarsmayacak hem de onların kayıplarını telafi edecek bir artış yapılacak" demişti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da bu yıl asgari ücrete tek zam yapılacağını belirterek, "Geçen Temmuz ekstraydı. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuz'da ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü" açıklamasında bulunmuştu.

Son Güncelleme: 27.12.2023 20:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.