Yurttaşlar Cumhuriyet Bayramı'nda Ata'sına Koştu

Cumhuriyet’in 97’nci yıl dönümünde yurttaşlar Ata’sına koştu. Protokol ziyaretinin ardından 7’den 70’e yurttaşlar ellerinde Türk bayrakları ile Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyaretçiler arasında Somalililer de vardı. Kimi yurttaş ise Azerbaycan bayrağı taşıdı.

29 Ekim 2020 Perşembe 15:24
Yurttaşlar Cumhuriyet Bayramı'nda Ata'sına Koştu

Cumhuriyet’in 97’nci yıl dönümünde yurttaşlar Ata’sına koştu. Protokol ziyaretinin ardından 7’den 70’e yurttaşlar ellerinde Türk bayrakları ile Anıtkabir’i ziyaret etti. Ziyaretçiler arasında Somalililer de vardı. Kimi yurttaşlar ise Azerbaycan bayrağı taşıdı.

Cumhuriyet’in 97’nci yıl dönümü kutlanıyor. Anıtkabir’de bu sabah ilk tören devlet erkanının katılımıyla düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Anıtkabir ziyareti sırasında çevredeki bütün yollar kapatıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının ayrılmasının ardından Anıtkabir yurttaşların ziyaretine açıldı. Ellerindeki Türk bayrakları ile  7’den 70’e Ata’sına koşan yurttaşlarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın sevinci vardı. Kimisi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na özel yaptığı tablo ile kimisi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün smokinine benzeyen smokin ile Ata’nın huzuruna çıktı.

Yaşlı yurttaşlardan biri Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde ülkede ekmek yenilebildiğini ifade ederek, “Onun ekmeğini yedik, ona az bile” diyerek duygusunu dile getirdi. Çocuklar ise anne ve babalarıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhuriyet’in ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önemini bir kez daha Anıtkabir ziyareti sırasında dile getiren çocuklardan birisi ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için özel olarak öğrendiği şarkıyı söyledi. 7 yaşlarındaki çocuk şarkıyı nasıl öğrendiğini ise “Emel isimli öğretmenimin attığı şarkı. Youtube’den bulmuş, benim bilgisayarıma Whatsapp’tan attı” diyerek anlattı.

Çocuklarına Anıtkabir’i gezdiren anne ve babalar ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet’in önemini onlara aktarmaktan mutlu olduklarını, “Cumhuriyet’in bize bıraktığı değerler ve Atatürk’ün bize bıraktığı mirası onlara aktarmayı hedefliyoruz” sözleriyle açıkladılar.

Türkiye’de yaşayan Somalililer de Anıtkabir’deydi. Ellerinde Türk bayrağı taşıyan Somalili yurttaşlar, Türkçe’yi az bildiklerini belirterek, “Somali Türkiye kardeş” dedi.

Yurttaşlar arasında Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısını protesto etmek için Azerbaycan bayrağı ile gelen de vardı. Azerbaycan bayrağı taşıyan yurttaşlar, Azerbaycan’ı desteklediklerini belirterek, “Yaşasın Azerbaycan- Türk kardeşliği” diye vurguladı.

ZİYARET TARTIŞMASI

Anıtkabir’in yurttaş ziyaretine açıldığı ilk dakikalarda Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ve polis arasında tartışma yaşandı. “Vatandaş ziyareti henüz başlamadı” diyen polise Eminağaoğlu’nun yanıtı şu oldu: “Anıtkabir Komutanlığı girişlerin serbest olduğunu açıklamış, polisin Anıtkabir Komutanlığı üzerinde yetkisi yok. Anıtkabir’i, Anıtkabir Komutanlığı koruyor, polis değil. Gelin siz de ziyaret edin arkadaşlar, siz Atatürk’ün polisisiniz.”

Son Güncelleme: 29.10.2020 16:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15