'Çirkin Kral' Yılmaz Güney, Memleketi Adana'da Anıldı

Yeşilçam’ın Çirkin Kralı Yılmaz Güney, ölümünün 36. yılında, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği etkinlikle anıldı.

10 Eylül 2020 Perşembe 14:01
'Çirkin Kral' Yılmaz Güney, Memleketi Adana'da Anıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı tarafından 75. Yıl Sanat Galerisi’nde organize edilen etkinlikte Yılmaz Güney’in anlatıldığı belgesel niteliğindeki ‘Karanlıktaki Işık Yılmaz Güney’ kitabı üzerine, yazarı Tahir Yüksel ile telekonferans yöntemiyle önceden yapılan bir röportajın gösterimi yapıldı. Anma etkinliğine de katılan Yazar Tahir Yüksel, Yılmaz Güney ile olan anılarından bahsetti, kitabın yayınlanma aşamasını anlattı.

Yılmaz Güney anma etkinliğinde Burhan Kılıç ve Tufan Şimşek, ‘Umut’ filminin okumasını yaptı ve filmin gösterimi gerçekleştirildi.

Geceye katılan BELDETAŞ A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Doğan Çelikten de şiir dinletisiyle anma etkinliğine katkı sundu.

Koronavirüs nedeniyle sosyal mesafe kuralları çerçevesinde düzenlenen anma etkinliğinde Yılmaz Güney’in fotoğrafları ve film afişleri de sergilendi.

Eserleriyle yurt içi ve yurt dışında çok sayıda ödül alan Yılmaz Güney, 114 filmde oyuncu, 26 filmde yönetmen, 15 filmde yapımcı, 64 filmde ise senarist olarak yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15