Torun, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde ilgili öğretmenin ve Okul Müdürünün 5816 sayılı kanuna açıkça aykırı bir şekilde suç işlediklerini ve haklarında soruşturma açılması gerektiğini belirterek, Bakan Yılmaz’ı ve Cumhuriyet Başsavcılarını göreve davet etti.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun’un TBMM Başkanlığına sunduğu önerge şöyle:
“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet YILMAZ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.
Ankara ili Çankaya İlçesinde bulunan Dr.Binnaz EGE-Dr.Rıdvan EGE Anadolu Lisesi resim öğretmeni Arzu Turan tarafından okul binasının giriş katında laboratuvarların bulunduğu bölümün duvarına Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yağlı boya ile aşağıdaki resmi yapılmıştır. Okul müdürü Dursun Yeşilova da böylesine bir resmin okul binasının içerisindeki duvara yapılmasına müsaade ederek görevini suiistimal etmiştir. Bu ülkenin kurucusu ve kurtarıcısı Ulu Önderimiz Atatürk ile uzaktan yakından ilgisi olmayan, hadsiz ve açıkça Atatürk’ü aşağılayan ve O’nun manevi şahsiyetine hakaret içeren bu resim okulun giriş katındaki duvarda yerini almıştır. Resim öğretmeni Arzu Turan 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanunun birinci maddesinin birinci fıkrasına göre açıkça suç işlemiş ve okul müdürü Dursun Yeşilova’da işlenen suça bilerek ve isteyerek göz yummuş, suça ortak olmuştur.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e karşı büyük bir hadsizlik ve densizlikle yapılan bu eylem elbette cezasız kalmayacaktır.
Bu bağlamda;
1. Dr.Binnaz EGE-Dr.Rıdvan EGE Anadolu Lisesi resim öğretmeni Arzu Turan ve okul müdürü Dursun Yeşilova hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?
2. 5816 sayılı Kanunun hükümlerine göre cezalandırılması gereken ilgililer hakkında Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet edecek misiniz?
3. Resim öğretmeni Arzu Turan hangi tarihten bu yana bu okulda görev yapmaktadır? Hakkında daha önce yapılmış herhangi bir soruşturma bulunmakta mıdır?
4. Dr.Binnaz EGE-Rıdvan EGE Anadolu Lisesi Müdürü Dursun Yeşilova hangi tarihte Müdür olarak atanmıştır? Hakkında daha önce yapılmış herhangi bir soruşturma bulunmakta mıdır?
5. İlgililer hakkında Bakanlığınızın tasarrufu ne olacaktır? Kanunları çiğneyen bu kişileri açığa almayı düşünüyor musunuz?”