Ayhan Barut; "Atama kılavuzu nerede?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, salgınla iş yükü artan sağlık ordusunun daha da güçlendirilmesi, iş ve aş bekleyen sağlık meslek gruplarına çözüm üretilmesi için Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı göreve çağırdı. Sağlıkta dört gözle beklenen atamaları Meclis gündemine taşıyan Barut, "Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eylül ayında 1-2 hafta içinde açıklayacağını söylediği atama kılavuzunu unuttu mu?" diye sordu.

13 Ekim 2020 Salı 12:51
Ayhan Barut; "Atama kılavuzu nerede?"

"14 AYDIR ATAMA BEKLİYORLAR"
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi sunan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, "2018 yılı KPSS puanı ile 14 aydır yaklaşık 500 bin genç sağlıkçımız atama bekliyor. Sağlık Bakanı, Eylül ayında '1-2 hafta içinde açıklayacağız' dediği personel alım kılavuzunu hala açıklamadı. Bu durum tüm umutlarını bu atamaya bağlayan genç sağlıkçılarımızı derinden etkilemektedir" diye konuştu.

"İHTİYAÇ BÜYÜKTÜR"
Salgınla mücadelenin en ön safında yer alan sağlık emekçilerinin sorunlarına ve taleplerine değinen Ayhan Barut, "Salgın döneminde hayatlarını ortaya koyarak fedakarca çalışan, büyük bir iş yükü altında ezilen sağlık emekçilerimizin durumu da ortadadır. Salgın sebebiyle birçok sağlık emekçisi kendi alanı dışında çalışmakta, hemşiresinden teknikerine, doktorundan ebesine bütün sağlık meslek gruplarında büyük bir personel açığı olduğu bilinmektedir. Çalışan, yorulan sağlıkçılara yeni sağlıkçıların desteği şart. Virüs artıyor. Sağlıkçıya büyük ihtiyaç vardır. Bu gerçeğe duyarsız kalınamaz" dedi.

"KILAVUZU NE ZAMAN AÇIKLAYACAKSINIZ?"
CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yanıtlaması talebiyle Meclis'e sunduğu önergede şu sorulara yanıt arandı:
"1- Eylül ayında '1-2 hafta süre içerisinde açıklayacağız' dediğiniz personel alım kılavuzunu ne zaman açıklayacaksınız?
2- Tüm dünyada söz konusu olan büyük salgında hem kahraman sağlık emekçilerimizin yükünü hafifletmek için hem de tüm umutlarını bu atamaya bağlayan 2 milyon aile aileye karşı sorumluluklarınızı yerine getirecek misiniz?
3- Sahada bu kadar çok ihtiyaç varken personel alımının bekletilme sebebi nedir?"

Son Güncelleme: 13.10.2020 13:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15