Ayhan Barut'tan Sınav Ücretlerinin Kaldırılması İçin Meclis'e Yasa Değişikliği Teklifi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na yasa değişikliği teklifi sunarak öğrenci ve adaylardan sınav ücreti alınmamasını istedi. Milyonlarca öğrenci ve adayın belirli tutarlarda ücret ödeyerek sınavlara girdiğini anımsatan Barut, "Öğrenci ve adaylardan sınav için fahiş ücretler alması sosyal devlet anlayışına ters düştüğü gibi aynı zamanda adaletsizdir" dedi.

15 Şubat 2022 Salı 11:47
Ayhan Barut'tan Sınav Ücretlerinin Kaldırılması İçin Meclis'e Yasa Değişikliği Teklifi

"HERKESİ ÇOK ZORA SOKUYOR"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, 6114 Sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi hazırlayarak Meclis Başkanlığı'na sundu. Her yıl ÖSYM tarafından yaklaşık 60 farklı alanda sınav yapıldığını hatırlatan Ayhan Barut, "Sınavlardan oturum sayısına göre alınan ücretler, birçoğu henüz çalışma hayatına bile atılmamış öğrencileri, velileri ve sınava girecek adayları zor duruma sokmaktadır" diye konuştu.

"BU TEKLİFE DESTEK VERİN"

Türkiye ekonomisinde yaşanan olumsuz gelişmelerin halkın yaşamını zora soktuğunu ifade ederek iktidarı uyaran Ayhan Barut, yasa teklifine destek isteyerek şunları kaydetti:
"İğneden ipliğe her şeye fahiş zamlar gelen ülkemizde kitap fiyatları dahi bu kadar yüksek iken devletin bir kurumu olan ÖSYM’nin kar amacı güden bir şirket gibi sınavlardan böyle fahiş ücretler alması sosyal devlet anlayışına ters düştüğü herkes tarafından bilinmektedir. Sosyal devlet anlayışına aykırı olan bu uygulama sınavlar ile hayatlarını şekillendirmeye çalışan öğrencilerimizin eğitim hayatına büyük bir darbe vurmaktadır. Kanun teklifimizde hayata atılmaya çalışan gençlerimizin girdiği sınavlardan ücret alınmaması, devletin bir kurumu olan ÖSYM tarafından alınan sınav ücretlerinin kaldırılması amaçlanmıştır. Teklifimize öğrenciler, aileleri ve adaylar adına herkesin destek vermesini bekliyoruz."

"ÜCRET ALINMASIN"

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut'un Meclis Başkanlığı'na sunduğu yasa değişikliği teklifinde şu hükümler bulunuyor;

"MADDE 1- 17.02.2011 tarihli ve 6114 Sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Hizmetleri Hakkında Kanun’un 6'ncı maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.
(21) Sınav, ölçme, değerlendirme ve yerleştirme faaliyetlerine yönelik olarak adaylardan ücret tahsil edilmez. Giderler, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı bütçesine bu amaçla konulacak ödenekten karşılanır.
MADDE 2- Bu Kanun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür."

Son Güncelleme: 15.02.2022 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15