“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gediz Havzasının Kirliliğine Duyarsız Kalıyor”

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yazılı bir basın açıklaması yaparak TBMM’ye Gediz Havzasındaki kirlilikle ilgili verdiği soru önergesine Çevre ve Şehircilik Bakanlığının duyarsız kalmasını eleştirdi.

23 Ocak 2020 Perşembe 10:49
“Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gediz Havzasının Kirliliğine Duyarsız Kalıyor”

04.11.2019 tarihinde Gediz Havzası ile ilgili soru önergesi verdiğini belirten Başevirgen, aradan geçen 80 güne rağmen Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tarafından önergesinin cevaplanmadığını belirtti. CHP’li Başevirgen: “04.011.2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik, Enerji ve Tabi Kaynaklar ile Tarım Bakanlığına Gediz Havzasındaki kirlilik ve bu kirliliğe karşı alınan önlemleri sorduğumuz soru önergeleri verdik. Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı 15 gün içerisinde ilgili yasa gereği bu önergeleri cevaplamaları gerekirken cevaplamadı.”dedi.

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI KİMLERİ KORUYOR?

CHP Manisa Milletvekili Başevirgen, Enerji, Tarım ve Çevre Şehircilik Bakanlıklarına eş zamanlı olarak verdiği soru önergelerine Enerji ve Tarım Bakanlığından üstün körü de olsa bir cevap geldiğine işaret ederek : “ Enerji Bakanlığı 06.01.2020 tarihli cevabında muhatap değişikliği istedi, Tarım Bakanlığı ise 20.01.2020 tarihinde verdiği cevapla, atfedilen Maden İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre Gediz Havzasında 212 adet aktif maden sahasının bulunduğunu belirterek soru önergemizi cevaplaması gereken kurumun Çevre ve Şehircilik Bakanlığını olduğunu ifade etti. Söz konusu bakanlık, Manisa sınırları içerisinde bulunan metalik maden işletmelerini korumak için mi sorularımızı yanıtsız bırakıyor? diye konuştu.

ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI’NI GEDİZ HAVZASI KONUSUNDA DUYARLI DAVRANMAYA ÇAĞIRDI

CHP’li Başevirgen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın önergeye zamanında cevap vermemesini eleştirerek şunları kaydetti : “Gediz Havzasının olası kirliliklerden korunması konusunda üst düzey hassasiyet göstermesi gereken Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, bu konuda duyarsız davranıp adeta Gediz Havzasını ölüme terk etmesi kamu vicdanı ve Manisa halkı tarafından kabul edilemez.

Bu konuda Sayın Bakanın bir an önce harekete geçmesini ve Gediz Havzasının koruma ve ıslah çalışmalarına ivedilikle hız kazandırmasını Manisa Halkı adına talep ediyoruz.”

Son Güncelleme: 23.01.2020 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15