CHP'den Elektrik, Su, Doğalgaz ve İnternette KDV Oranının Yüzde 1'e Düşürülmesi İçin Kanun Teklifi

CHP milletvekilleri, konutlarda kullanılan elektrik, su, doğal gaz ve internet hizmetlerinde KDV oranının yüzde 1'e düşmesi için kanun teklifi verdi. Teklifin ilk imzacısı olan CHP İstanbul Milletvekili Levent Gök, "Kanun teklifi ile aile bütçelerinin sınırlı da olsa rahatlatılması amaçlanmaktadır" dedi.

27 Eylül 2021 Pazartesi 11:50
CHP'den Elektrik, Su, Doğalgaz ve İnternette KDV Oranının Yüzde 1'e Düşürülmesi İçin Kanun Teklifi

Levent Gök, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’de 2018'den bu yana bir ekonomik kriz yaşandığını belirtti. Gök, TBMM’ye verdikleri kanun teklifinin amacını, "Konutlarda tüketilen elektrik, su ve doğal gaz ile kablolu internet hizmetlerinden yüzde 18 KDV alınmakta olup bu hizmetlere ödenen tutarlar, dar gelirli ailelerin bütçesinde önemli bir yer tutmaktadır. TMMOB Makina Mühendisleri Odası yetkililerince yapılan açıklamalara göre; zamlarla birlikte Ankara ve İstanbul’da 4 kişilik bir hanenin doğal gaz, elektrik, su ve internet faturasına ödediği toplam miktar, asgari ücretin 1/4’üne, asgari ücretin altında maaş alan çalışan ve emekliler bakımından ise 1/3’üne denk gelmektedir. Konutlarda tüketilen elektrik, su ve doğal gaz ile kullanılan internet hizmetlerinden alınan KDV oranının yüzde 18’den yüzde 1’e düşürülmesi ve böylece aile bütçelerinin sınırlı da olsa rahatlatılması" olarak açıkladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15