CHP'li Aygun, Tebligat Kanunu’nun değiştirilmesi için kanun teklifi verdi

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, muhtarla vatandaşlar arasında tartışmalara neden olan 62 yıllık Tebligat Kanunu’nun değiştirilmesi için kanun teklifi verdi. Aygun, teklifin yasalaşması halinde, sahibine yapılamayan tebligatların bundan sonra muhtarlıklarda değil PTT’de depolanacağını söyledi. Aygun, “Vatandaşla muhtarlığın artık bağı kesilecek. Vatandaş, aldığı tebligata istinaden en yakın PTT şubesine giderek oradaki evrakını alacak. Muhtarlıkları bu aşırı iş yükünden kurtaracağız” dedi.

03 Eylül 2021 Cuma 11:25
CHP'li Aygun, Tebligat Kanunu’nun değiştirilmesi için kanun teklifi verdi

lhami Özcan Aygun, TBMM’ye verdiği kanun teklifinde, 11 Şubat 1959 tarihli Tebligat Kanunu’nun 21. maddesinin değiştirilmesini önerdi. Teklif hakkında bilgi veren Aygun,

“Tebligat yapılacak kimselerin adreste bulunamaması halinde, tebligatı yapan PTT görevlisi daha önce muhtarlıklara gelip evrakları yediemine bırakıyordu. Bizim vermiş olduğumuz kanun teklifiyle birlikte PTT görevlisi, elindeki ihbarnameyi, ceza kağıtlarını tekrar PTT’ye götürecek. Yedieminlik görevini, bundan sonra işin aracılığını, taşımacılığını yapan PTT’nin kendi yerlerinde depolanması sağlanacak. Yıllardan beri bu eziyeti çeken muhtarlarımızın eziyetine son verme anlamında kanun teklifi veriyoruz” diye konuştu.

“VATANDAŞ TEBLİGATI GÖRMEDİĞİ ZAMAN MUHTARLA TARTIŞIYOR”

Vatandaşın tebligatı alamadığı zaman muhtarlara hakarette bulunduğunu hatta kaba kuvvet kullandığını söyleyen Aygun, şöyle konuştu:

“62 yıl önce çıkan kanundan bu tarafa hiçbir değişiklik yapılmamış. Bütün sorumluluk muhtarlıklara bırakılmış. PTT ne yapıyor? Almış olduğu icra takibini, trafik cezasını, borç tebligatlarını, eğer adreste kişiyi bulamazsa evin köşesine bir kağıt bırakıp, gelip muhtarlıklara bu tebligatları bırakıyor. Ondan sonra da tekrar postanesine gidiyor. Asıl sorun burada başlıyor. Vatandaş o tebligatı görmediği zaman, daha sonraki süre içerisinde başına gelebilecek trafik cezası ödemesi, yine borçlarla ilgili, yine yakalaması ile ilgili önüne gelen bir uygulama sonucunda ceza ile karşı karşıya kalıyor. Suçlu burada o tebligatı yapmayan PTT değil, tebligatın bırakıldığı muhtar oluyor. Muhtara vatandaş gelip her türlü hakarette, bedduada… Hatta kaba kuvvet kullanıldığı yerleri görüyoruz. Buna dur demek için 62 yıl önce çıkan kanunu değiştiriyoruz. Bundan sonra PTT, tebligatları muhtarlıklara değil kendi bünyesinde hazırlamış olduğu bürolarda veya bekleme odalarında veya stoklama yerlerinde bu evrakları saklayacak. Vatandaşla muhtarlığın artık bağı kesilecek. İcra kağıtları, trafik cezaları, borç kağıtları, ne aklınıza geliyorsa muhtarlıklara değil, vatandaş aldığı tebligata istinaden en yakın PTT şubesine giderek oradaki evrakını alacak. Muhtarlıkları bu aşırı iş yükünden kurtaracağız.”

“BİZE BÜYÜK BİR SIKINTI, KÜLFET”

Tekirdağ merkez ilçesi Süleymanpaşa’nın Zafer Mahallesi Muhtarı Mücahit Cüle ise “Bu tebligatlarla ilgili sıkıntı büyük. Postacı tebligatı getirdi, mahalle sakinini evde bulamadı, bize getiriyor. Bizden de onları aramamızı istiyorlar. Bize günde yüzlerce tebligat geliyor. Sıkıntı büyük. Vatandaş bu sıkıntının bizden kaynaklandığını zannediyor. Bizim kendilerine tebliğ etmediğimizi düşünüyorlar, bizi tehdit ediyorlar, zor durumda kalıyoruz. Bunları 6 ay burada bekletiyoruz sonra imha ediyoruz. Bize bir sürü sıkıntı, külfet” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15