CHP'li Ayhan Barut, yatay geçiş skandalının peşini bırakmıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Yüksek Öğrenim Kurulu (YÖK) tarafından yurtdışında okuyan üniversite öğrencilerine pandemi nedeniyle Türkiye'deki üniversitelere yatay geçiş imkanı sağlanmasıyla gündeme gelen skandalı Meclis gündemine taşıdı.

20 Kasım 2020 Cuma 14:39
CHP'li Ayhan Barut, yatay geçiş skandalının peşini bırakmıyor


GENEL KURUL'DA KONUŞTU
Konuyla ilgili daha önce Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlanması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi veren Ayhan Barut, son olarak Meclis Genel Kurulu'nda skandalı anlattı. Üniversitelerdeki yatay geçiş skandalı ve dile getirilen mağduriyeti aktaran Barut, "Özellikle, üniversite sınavlarında ilk bin sıralamasına girenlerden yurtdışındaki üniversitelere kayıt yaptıranlara, pandemi koşulları nedeniyle Türkiye'deki üniversitelere yatay geçiş olanağı tanınmasına ilişkin uygulama çok ciddi rahatsızlık yaratmaktadır. Çünkü bu uygulamaya dayanılarak bazı yerlerde usulsüz yatay geçiş yapıldığı söylenmektedir" dedi.


"DÜŞÜK PUANLA İYİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ VAR"
YÖK kararıyla yapılan yatay geçişleri ve yaşanan sorunları dile getiren Barut, "ÖSYS ve YKS puanı düşük olmasına karşın bazı öğrencilerin yurtdışı kaydını kullanarak Türkiye’deki puanı yüksek bölümlere yatay geçiş yapması izaha muhtaç bir durumdur. Komisyondaki bütçe görüşmeleri sırasında YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, sınav sıralamasında alt sıralarda olup da yurt dışından yatay geçiş yapan öğrenciler olduğunu beyan etmiştir. Büyük bir haksızlığa ve mağduriyete yol açan uygulamanın dayanağı olarak YÖK’ün tarih sınırlamasız resmi yazısı olduğu belirtilmektedir. Bu mağduriyet ve haksızlığın giderilmesi zorunluluktur" diye konuştu.

Son Güncelleme: 20.11.2020 15:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15