CHP'li Şahin: Sahte Bal Üreticileri Kimlerdir, Neden Korunmaktadır?

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret ŞAHİN, Ürün Güvenliği ve Teknik Düzenlemeler Hakkında Kanun Teklifi üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye sahte bal üreticilerin kim olduklarını ve neden korunduklarını sordu.

05 Mart 2020 Perşembe 18:08
CHP'li Şahin: Sahte Bal Üreticileri Kimlerdir, Neden Korunmaktadır?

TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 19 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan yönetmelikte, sahte bal ürününün satışı ve üretiminin yıl sonuna kadar serbest bırakıldığının altını çizen Balıkesir Milletvekili Fikret ŞAHİN; ‘’Pekmezin sahtesini yasaklıyorsunuz, peynirin sahtesini yasaklıyorsunuz. Ama sahte balın yılsonuna kadar satılmasına müsaade ediyorsunuz. Sahte bal üreticilerinin bir yıl boyunca vatandaşı zehirlemesine izin veriyorsunuz. Bu ve bunun gibi sahte bal üreticilerinin arkasında bu yönetmeliği hazırlayanlar, gıda ve kontrol genel müdürlüğü ve Bakanlık var.’’ ifadelerini kullandı.
 

Balıkesir Edremit bölgesinde köylüler tarafından birçok sahte bal ve gıdanın satılmakta olduğunu belirten Milletvekili ŞAHİN şöyle dedi; ‘’Edremit’te satılan sahte ürünlerden dolayı vatandaşlarımızdan yoğun şikâyetler alıyoruz. Sahte baldan zehirlendiklerini ve kanser vakalarının arttığını belirtiyorlar. Bu bağlamda gıda denetiminin hükümet tarafından yeteri kadar yapılmadığını ve merdiven altı üretime göz yumduğunu görüyoruz. Hükümeti ve tüm yetkilileri 19 Şubat tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğin değiştirilmesi ve gıda güvenliği konusunda sıkı tedbirleri almaya davet ediyoruz. Sahte bal üreticilerini hangi gerekçeyle koruduklarını öğrenmek istiyoruz.’’

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15