CHP’li Aydınlık: "Ankara Şanlıurfa’nın Sorunlarını Görmezden Geliyor"

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa’nın sorunlarını meclis gündemine getirmeye devam ediyor. CHP’li Aydınlık son olarak Evren Küçük Sanayi Sitesi esnafının sorunu haline gelen ve halen yapımı devam eden Kuzeybatı Çevre Yolu Projesi’ni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu. Aydınlık, “Evren Küçük Sanayi Sitesi esnafı halen Şanlıurfa – Gaziantep E-90 Karayolu’nu kullanıyor ama artık bu yol trafik yoğunluğunu kaldırmıyor, o nedenle acilen bitirilmesi gerekiyor” dedi.

12 Ocak 2021 Salı 16:07
CHP’li Aydınlık: "Ankara Şanlıurfa’nın Sorunlarını Görmezden Geliyor"

ANKARA ŞANLIURFA’NIN SORUNLARINI GÖRMEZDEN GELİYOR
Karaköprü Çevik Kuvvet Kavşağı ile Kuzeybatı Çevre Yolu Projesinin birlikte bitirilmesinin Şanlıurfa’nın trafik yoğunluğunu rahatlatacağının altını çizen Aydınlık, “Şanlıurfa’daki her projede olduğu gibi Kuzeybatı Çevre Yolu Projesi’de zamanında yani ihalede yer alan 2018 yılında tamamlanamadı. Bitmemesi için ortaya konan mazeretleri asla ve asla kabul etmiyorum çünkü yerelde de genelde de iktidar olan bir parti yönetiyor Şanlıurfa’yı. Bu projelerde aynı Şehir Hastanesi projesi gibi yılan hikâyesine döndü. İktidar temsilcileri geçtiğimiz zamanlarda konuyu bakan yardımcılarına ve Sayın Bakan’a da ilettiklerini ifade etmiştiler. Zaten hep aynısı oluyor; Şanlıurfa’nın sorunları bakanlara, bakan yardımcılarına iletiliyor ama neticede bir gelişme olmuyor çünkü Ankara Şanlıurfa’nın ve Şanlıurfalının sorunlarını görmezden geliyor” dedi.

60 BİN’E YAKIN TRAFİK OLUYOR
Halen kullanılan Şanlıurfa – Gaziantep E-90 Karayolu üzerinde yoğun bir trafik olduğunun altını çizen Aydınlık, “1000 üyeli Evren Sanayi esnafı, çalışanları, 140 üyeli oto yedek parçacıları, çeşitli iş ve ticaret merkezi çalışanları, 2 mesleki eğitim okulu, diğer kooperatif çalışanları, organize sanayi bölgeleri çalışanları da ilave edilince 60.000 kişilik bir trafiğe neden oluyor. Şanlıurfa’yı neden hep geriye bırakıyorlar anlamıyorum” diyerek tepki gösterdi.

ŞANLIURFALI SİZE NE YAPTI?
Şanlıurfa’da başlayan projelerin bir türlü tamamlanamadığına üzüldüğünü söyleyen Aydınlık, “Şu yaşanan sorunlar, bitmeyen projeler Gaziantep’te olsa ne olurdu diye düşünmeden edemiyorum. Büyük yatırımların, büyük projelerin Gaziantep’te yer aldığını ve Gaziantep’in sürekli geliştiğini bende görüyorum millette görüyor ama Şanlıurfa yerinde sayıyor. En son yine hızlı tren projesinde gördük; Gaziantep’e kadar geliyor Urfa’ya yok; yok ihalesi olmuş da, yok ödenek çıkacakmış da artık gözümle görmeden Şanlıurfa’nın iktidar temsilcilerinin proje sözlerine inanmam. Çok merak ediyorum Şanlıurfalı size ne yaptı da diğer illere göre Şanlıurfa’yı geride bıraktınız, hayretler içerisindeyim” diyerek Şanlıurfa’nın geride bırakıldığının altını çizdi.

BAKAN’A SORDUK; NE ZAMAN BİTECEK?
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesini hatırlatan Aydınlık, “Bakan’a sorduk; ne zaman bitecek. Esnaf sıkıntı yaşıyor, Allah muhafaza bu trafik yoğunluğuyla kazalar olabilir, insanlarımızı kaybedebiliriz artık mevcut yol bu yükü taşımıyor diyerek” sözlerini noktaladı.

Son Güncelleme: 12.01.2021 16:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15