CHP'li Kayışoğlu:“Bir kadın cinayeti daha yaşandıktan sonra mı önlem alacaksınız?”

CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Gülruh Hatun Kız Yurdu öğrencileri ve bölge sakinlerinde korku ve paniğe neden olan taciz olaylarını Meclis gündemine taşıdı.

12 Aralık 2019 Perşembe 15:35
CHP'li Kayışoğlu:“Bir kadın cinayeti daha yaşandıktan sonra mı önlem alacaksınız?”

CHP’li vekil, gerekli önlemlerin alınmadığı gerekçesiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde “Bir öğrencinin ya da bir kadının hayatıyla bedel ödemesinden sonra mı önlem alacaksınız?” diye sordu.

Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki Yükseköğretim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı Gülruh Hatun Kız öğrencilerini canından bezdiren taciz olayları CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Avukat Nurhayat Altaca Kayışoğlu tarafından Meclis gündemine taşındı.

Sıklıkla yaşanan taciz olaylarına karşı gerekli güvenlik önlemlerinin alınmamasına ve Kasım ayında yaşanan taciz olayıyla ilgili şahsın para cezasıyla serbest bırakılmasına tepki gösteren CHP’li vekil, her gün yaşanan acılara bir yenisinin daha eklenmemesi için yetkilileri göreve çağırdı. 

Gerekli güvenlik önlemlerinin alınması için konunun takipçisi olacağını da belirten Nurhayat Altaca Kayışoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle hazırladığı önergesinde de şu ifadelere ve sorulara yer verdi.

“Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Ertuğrul Mahallesi sınırlarında bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait Gülruh Hatun Kız Yurdu öğrencileri, özellikle Altınşehir metro çıkışındaki arazide yaşanan taciz olayları nedeniyle dışarı çıkamaz hale gelmişlerdir. Yeterli aydınlatma, kamera ve güvenlik önlemlerinin olmamasından dolayı sıklıkla meydana gelen taciz olaylarının sonuncusu Kasım ayında yaşanmış ve kızlara cinsel organını göstererek sözlü tacizde bulunan şahıs, yakalandıktan sonra bir ay bile dolmadan serbest bırakılmıştır. Hem öğrenciler hem de kadın dernekleri ve bölge halkı, basın açıklamalarıyla konuyu kamuoyunun dikkatine sunmalarına rağmen gerekli önlemlerin alınmadığı görülmektedir. Bu bağlamda:

-Bursa’nın Nilüfer ilçesinde Ertuğrul Mahallesi sınırlarında bulunan Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na (KYK) ait Gülruh Hatun Kız Yurdu civarında yaşanan taciz olaylarına karşı neden gerekli önlemler alınmamaktadır?

-Taciz olaylarının sıklıkla yaşandığı özellikle Altınşehir metro çıkışındaki arazi ve çevresi neden kameralarla donatılmamakta, kaldırımlar dahil gerekli aydınlatmalar neden yapılmamaktadır?

-Altınşehir metro çıkışıyla Gülruh Hatun Kız Yurdu arasında ring araç seferlerinin düzenlenmesine yönelik Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bir çalışması var mıdır?

-Hem yurtta kalan öğrencilerin hem de bölge halkının huzurunu kaçıran ve can güvenliklerinden endişe duymalarına neden olan taciz olaylarının engellenmesine yönelik tedbirler, bir kız öğrencinin ya da bir kadının hayatıyla bedel ödemesinden sonra mı alınacaktır?”
 

Son Güncelleme: 12.12.2019 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15