CHP’li Öztunç: Parmak Sallayarak Mı Örnek Olacaksınız?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de yerinden söz alarak Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi kinayeli bir şekilde eleştirdi.

17 Aralık 2019 Salı 13:45
CHP’li Öztunç: Parmak Sallayarak Mı Örnek Olacaksınız?

Kamuoyunda yeni Cumhurbaşkanlığı sitemiyle birlikte parlamento dışından atanmış bakanların ulaşılmazlığı ve vatandaşlara hesap verme sorumluğundan uzak olmaları tartışma konusu olurken, halk tarafından seçilmiş milletvekilleri de bakanların mevcut durumu nedeniyle sorunların çözülmek yerine dağ gibi birikmesinden mustarip durumda. Öyle ki iktidar milletvekilleri bile AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın atadığı bakanlarla benzer sorunları yaşıyor.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, bakanların gamsız halini Meclis’te yerinden söz alarak eleştirdi. Spor Bakanı ve Tarım Bakanına seslenen Öztunç, şu ifadeleri kullandı;

“PARMAK SALLAYARAK MI ÖRNEK OLACAKSINIZ?”

 “Spor Bakanı'na soruyorum: Kürsüde çok gergindiniz, Spor Bakanı olarak bizde size spor yapmanızı öneriyoruz. Eliniz ayağınız titreyerek, parmak sallayarak mı gençlere Gençlik Bakanı olarak örnek olacaksınız?”

“TELEFON NUMARANIZI AÇIKLAMAKTAN ÇEKİNİYOR MUSUNUZ?”

“Tarım Bakanına soruyorum: Sayın Bakan, "Telefonla arayın, konuşalım, size anlatayım." dediniz, telefon numaranızı vermediniz, numaranız bizde yok. Kürsüden telefon numaranızı açıklamaktan çekiniyor musunuz? Bir Bakan, millete telefon numarasını vermez mi?”

Son Güncelleme: 17.12.2019 14:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.