CHP’li Şahin: Sağlık Çalışanlarına Bayram Öncesi Bir Maaş İkramiye Verilsin!

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Covid-19 ile mücadelenin başladığı ilk günden itibaren en ön safta mücadele veren sağlık çalışanlarına bayram öncesi bir maaş ikramiye verilmesi çağrısında bulundu.

07 Temmuz 2020 Salı 15:14
CHP’li Şahin: Sağlık Çalışanlarına Bayram Öncesi Bir Maaş İkramiye Verilsin!


Ülkemizde Covid-19 virüsünün en fazla sağlık emekçilerini tehdit ettiğini; hekimlerin, hemşirelerin ve hasta bakıcıların en büyük risk grubunda olduklarının altını çizen Milletvekili Fikret Şahin, ‘’ Sağlık emekçilerimiz pandeminin ilk günlerinden itibaren çok zor şartlar altında mücadele vermektedirler. Salgının başından beri yapmış olduğumuz önerimizi yineliyoruz. Gelin bugüne kadar geçen sürede ‘’önce mesleğimiz sonra sağlığımız’’ diyen tüm sağlık emekçilerimize bu defa ayrım gözetmeden bayram öncesi birer maaş ikramiye verelim. Hükümeti bu konuda adım atmaya davet ediyoruz.’’ ifadelerini kullandı. 


Sağlık Çalışanlarının Özlük Hakları 
Salgınla en ön safta mücadele veren ve yaşamını kaybeden birçok sağlık çalışanının olduğunu ve hali hazırda birçoğunun özlük haklarının iyileştirilmesi  yönünde haklı taleplerinin olduğunu belirten Şahin, sağlık çalışanlarının talep ve isteklerini de sıraladı; ‘’ Öncelikle salgınla mücadele esnasında virüse enfekte olan ve yaşamını kaybeden sağlık çalışanlarımızın  geride kalan aileleri acılarının bir nebze de olsa azalması için kaybettikleri yakınlarının sağlık şehidi sayılması talep ediyor. Yine meslekleri gereği hastalanan sağlık çalışanlarımıza meslek hastalığı tanısı ve haklarının tanınması gerekiyor. AKP iktidarının 2018 seçimleri öncesi seçim beyannamesinde bulunan hemşirelere 3600 ek gösterge sözü dahi 2 yıldan fazla süre geçmesine rağmen tutulamadı. Bunun yanı sıra 620 binden fazla sağlık çalışanı da atama bekliyor, kadro istiyor. 4B statüsünde süresiz sözleşmeli olarak çalışanlar aynı kurumda aynı işi yapmasına rağmen, ayrımcılığa tabi tutuluyor ve kadrolu olarak atamaları gerçekleştirilmiyor. Son olarak, Sayın Sağlık Bakanı salgının henüz ilk günlerinde tüm sağlık çalışanlarına söz  verdiği tavandan %100 ek ödemeyi dahi hakkaniyetli bir şekilde dağıtamadı. Pandemi sürecini yaşamaya devam ettiğimiz şu günlerde, vatandaşın gündemi ekonomi, beklentisi ise hak etmiş olduğu özlük haklarına kavuşmak. Ama halktan kopmuş, milletle bağı kalmamış olan mevcut iktidar, baroların bölünmesini sağlayan çoklu baro yasasını, Milletvekillerin dokunulmazlığını veya Bekçi Yasası gibi aciliyeti olmayan yasa tekliflerini Gazi Meclis’e getiriyor. Onlar utanmıyor ama biz onlar adına utanıyoruz.’’ 

Son Güncelleme: 07.07.2020 15:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15