CHP'li Tanal: ‘Ticaret'te Para Varmış!'

CHP’li Mahmut Tanal’ın korona tedbirlerine ilişkin dilekçesine Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’ndan iki farklı cevap geldi.

13 Nisan 2020 Pazartesi 12:08
CHP'li Tanal: ‘Ticaret'te Para Varmış!'

Tarım Bakanlığı, “Paramız yok” deyip birim ve hizmet binalarına termal kamera konulamadığını söylemişti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise tüm hizmet binalarına termal kamera sistemi kurduklarını açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınması gereken tedbirlere ilişkin TBMM ve tüm bakanlıklara gönderdiği tavsiye niteliğindeki dilekçeye kurumlardan tek tek cevaplar geliyor.
GÜMRÜKLER 7/24 ÇALIŞIYOR

CHP’li Tanal’a cevap veren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “koronavirüs pandemisiyle mücadele edilmesi kapsamında öncelikleri olan halkın ve personelin sağlığının korunması noktasında hükümet tarafından alınan tüm önlemler, vakit kaybetmeksizin uygulanırken, diğer taraftan toplumsal ihtiyaçların temini ve tedarik zincirinin sürdürülebilirliğinin sağlanması noktasında kilit öneme sahip olan gümrüklerde ticaretin aksamadan devamı için de faaliyetlerin büyük bir özveriyle 7/24 sürdürüldüğünü” belirtti.
HİZMET BİNALARI GİRİŞLERİ TERMAL KAMERA KONULDU

Bakan Ruhsar Pekcan, bu kapsamda alınan tedbirleri şöyle sıraladı:

-Şubat ayı başından itibaren personelimizin eldiven, tulum, virüs koruma maskesi, tam korumalı gözlük ve dezenfektan gibi ihtiyaçları karşılanmıştır.

-Hizmet binalarımız, gümrük kapılarımız, limanlarımız, personel servis araçlarımız e resmi araçlarımız rutin olarak dezenfekte edilmektedir.

-Bakanlığımız hizmet binaları girişlerine termal kamera sistemleri kurularak girişlerde vücut ısısı kontrolü yapılmaktadır.

-Personelimizin kullanımında bulunan yemekhaneler, ticari alanlar, çay ocakları, kafeteryalar, spor salonları ve misafirhanelerin faaliyetleri geçici olarak askıya alınmıştır. Personelimize kumanya dağıtımı yapılmaktadır.

-Güvenli sosyal mesafeyi korumak amacıyla personel servislerinde, ortak kulanım alanlarında ve asansörlerde gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Farkındalığın arttırılması amacıyla hizmet binalarımızda Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan koronavirüs (COVID-19) bilgilendirme afişleri asılmıştır.

-Bakanlığımızca koronavirüs pandemisine karşı ilk günden itibaren büyük bir hassasiyetle tüm tedbirler alınarak çalışmalar sürdürülmektedir.”

TARIM BAKANLIĞI, ‘MALİYETLİ’ DEYİP HİZMET BİNALARI GİRİŞLERİNE TERMAL KAMERA KOYMAMIŞTI!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın Bakanlığın hizmet binaları girişlerine termal kamera sistemleri kurulduğuna ilişki açıklaması, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın cevabını akıllara getirdi.

CHP’li Vekil Mahmut Tanal’ın dilekçesine cevap veren Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Ersin Topçuoğlu, maliyetinden dolayı termal kameraların girişlere konulamadığını söylemişti.

Topçuoğlu, “Söz konusu dilekçede 2, 3 ve 4. maddelerde yer alan hijyen kurallarına Bakanlığımızca harfiyen uyulmakta olup, 1. maddede yer alan giriş kapılarında termal kamera vb. ekipmanların kullanımı ile ilgili olarak ise; Bakanlığımıza bağlı çok sayıda birim ve hizmet binası bulunmakta olup, her birim için kamera alınması yüksek maliyet gerektirdiğinden konu tarafımızca çözüme kavuşturulması yönünde değerlendirilmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Son Güncelleme: 13.04.2020 13:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15