CHP’li Yeşil: "Sözleri Güya Senet Ama Hükmü Yok"

Cumhuriyet Halk Partisi Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu ve AKP’nin seçim vaatlerinden biri olan 3600 Ek Göstergenin kapsamının genişletilmesi konusunu TBMM gündemine taşıyarak; Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdi.

20 Ekim 2020 Salı 11:44
CHP’li Yeşil: "Sözleri Güya Senet Ama Hükmü Yok"

CHP’li Yeşil, yazılı soru önergesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; 24 Haziran seçimleri öncesinde siyasi iktidarın vaatlerinden birinin 3600 ek gösterge kapsamının genişletilmesi olduğunu hatırlatarak konu ile ilgili yetkililer tarafından farklı zamanlarda çalışmaların devam ettiğinin kamuoyuna duyurulduğunu ancak herhangi bir somut adım atılmadığını ifade etti.

2018 seçimlerinden sonra defaatle konu gündeme getirildiği halde siyasi iktidarın her defasında kaçak dövüştüğünü belirten Yeşil; “Sözümüz senettir diyip duruyorlar ama ortada icraat yok. Söz diye güya verdikleri senedin hükmü yok. Sayın Bakan 2019 yılı Bütçe Görüşmeleri esnasında bu konunun çözüleceğini bizlere bildirmişti. 2020 yılı Ocak ayında bir gazetede yayınlanan röportajında da ‘vermiş olduğumuz söz elbette yerine getirilecek’ demişti. O günden bugüne kadar vatandaşı doğrudan ilgilendirmeyen ne kadar konu varsa Meclis gündemine aldılar ancak halka verdikleri sözün gereğini yerine getirmediler. Yarın çıkıp “Biz getirecektik ancak CHP engelledi” derlerse şaşırmayın." dedi.

VERİLEN SÖZLER TUTULSUN
Kamuda yüz binlerce kişinin beklediği 3600 ek göstergeyi TBMM’ye taşıyan CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, açıklamasına şöyle devam etti: "3600 ek gösterge ile ilgili verilen sözlerin en kısa sürede hayata geçirilmesi artık bir zaruret haline gelmiştir. Verilen sözün tutulmasını halkımız adına bir kez daha yetkililere hatırlatmayı görev biliyoruz."

Yeşil, Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği önergede şu soruları yöneltti:
24 Haziran seçim öncesi vaat edilen 3600 ek gösterge ne zaman çıkartılacaktır?

3600 ek gösterge süresi neden uzatılmaktadır? 3600 ek gösterge kapsamının genişletilmesi söz konusu mudur?

3600 ek gösterge dışında kalan diğer kamu çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme yapılacak mıdır?

Son Güncelleme: 20.10.2020 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15