Corona Virüsü Meclis Gündeminde; "Ne Gibi Önlemler Alındı?"

CHP Burdur Milletvekili Mehmet GÖKER Çin’de ortaya çıkan ve dünyayı alarma geçiren corona virüsüyle ilgili önerge verdi. Göker, “Virüs salgınının yaşandığı bölgelerden ülkemize gelen yolculara herhangi bir virüs testi uygulanmakta mıdır? diye sordu

22 Ocak 2020 Çarşamba 11:04
Corona Virüsü Meclis Gündeminde; "Ne Gibi Önlemler Alındı?"

CHP Burdur Milletvekili Mehmet GÖKER Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve ABD’ye ulaşınca dünyayı alarma geçiren Corana virüsüyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir dizi soru yöneltti.

Çin'de ortaya çıkan yeni bir virüsten etkilenenlerin sayısının resmi rakamların çok ötesinde olduğunun belirtildiğini söyleyen GÖKER, “Çin'in Hubey eyaletinin Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tanımlanamayan türdeki bir virüsten kaynaklanan salgın, 2002 ve 2003 yılında yüzlerce kişinin ölümüne yol açan şiddetli akut solunum yolu sendromu (SARS) salgınını hatırlattığı için tüm dünyada endişeye yol açmıştır. İngiliz bilim insanlarına göre, söz konusu virüsten etkilenenlerin sayısının 1700 e ulaştığı belirlenmiştir. Ülkemizde şimdiye kadar görülmeyen virüsün dünyada yayılma hızı artarken, alınan önlemlerin salgını önlemeye yetmediği gözlenmektedir” dedi.

Söz konusu virüsün ABD’nin Seattle kentinde de görüldüğünü ifade eden CHP’li Vekil, “Ülkemizde şu ana kadar herhangi bir virüs vakası görülmemiş olması bundan sonra da görülmeyeceği anlamına gelmemektedir” diyerek Sağlık Bakanlığına ülkemizde ne tür önlemler alındığını sordu.

CHP Burdur Milletvekili Dr. Mehmet GÖKER yazılı soru önergesinde şu sorulara yer verdi. 

Ülkemizde bir virüs salgını görülmesi durumuna yönelik olarak Sağlık Bakanlığınca ne gibi önlemler alınmıştır?

Ülkemizde bulunan hava, kara ve deniz ulaşım noktalarında söz konusu virüsüne ilişkin ne gibi önleyici tedbirler alınmıştır?

Virüs salgınının yaşandığı bölgelerden ülkemize gelen yolculara herhangi bir virüs testi uygulanmakta mıdır? 

Son Güncelleme: 22.01.2020 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15