Diriliş Neslinin Amentüsü Kitabını MEB'in Okullarda Dağıtması Meclis Gündeminde

İstanbul Milletvekili Oya Ersoy, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “kitap okuma alışkanlığı kazandırmak” için başlatılan proje kapsamında Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından imzalanan protokol gereği Sezai Karakoç’a ait Diriliş Neslinin Amentüsü adlı kitabın okullarda dağıtılmasını Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a sordu.

25 Şubat 2020 Salı 15:27
Diriliş Neslinin Amentüsü Kitabını MEB'in Okullarda Dağıtması Meclis Gündeminde

Oya Ersoy, kitabın içeriğyle ilgili, "Millî Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda dağıtılan “Diriliş Neslinin Amentüsü” kitabı tamamen “Sol” düşünceye, değerlere ve solcu olan herkese düşmanlık üzerinden, öğrencileri “Sağ” ideolojiye taraf etmek amacıyla yazılmıştır" ifadelerini kullandı.

Ersoy, Diriliş yayınlarından çıkan kitabın 13.sayfasında yer alan, 'Solcular gerek başkalarını sömürmeleriyle gerek insanların muhtaç oldukları gerçek barışı doğrudan doğruya veya dolaylı olarak yıkmakla toplumların çürümesine, insanların red ve isyanın pençesine düşmelerine sebep olurlar. Kin ve öç tohumunu ekerler. Silâhları propagandadır. Ne kadınlara ne yaşlılara ne yoksullara ne öksüzlere acırlar. Gözlerine kan bürümüştür' ifadelerinin altını çizerek "Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmak niyetinde olmayıp, tamamen ayrıştırıcı, düşmanca, yalan ve düzmece ifadelerden ibaret olup “Sol” düşünceye, değerlere ve solcu olan herkese düşmanlık üzerinden öğrencileri “Sağ” ideolojiye taraf etmek amacıyla yazılmıştır" dedi. 

Bu Kitapların Okullarda Dağıtılıyor Olması Hem Anayasa Hem De Laik Ve Bilimsel Eğitime Aykırıdır!
Ersoy açıklamalarının devamında, "ülkemizde eğitim-öğretim sorumluluğunu yerine getirmesi gereken Millî Eğitim Bakanlığının, çocuklara sol ideoloji ve kültüre sahip olan kişilere karşı öfke ve kin beslemeyi öğreten bu kitapların okullarda bir protokol kapsamında dağıtılmasına izin vermesi laik ve bilimsel eğitime aykırı olup anayasa hükümlerini de açıkça ihlal etmektedir" dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı Okullarda Yaşar Kemal’in Kitaplarını Dağıtsın!
Son olarak Ersoy şunları söyledi, "Çocukların okuma alışkanlığının geliştirilmesi hedefleniyorsa; ulusal ve uluslararası düzeyde 50’ye yakın ödülü olan edebiyatçımız Yaşar Kemal’in kitapları okullarda dağıtılabilir."


 

Son Güncelleme: 25.02.2020 16:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15