Hastalara zorla Said Nursi kitapları okutuldu iddiası Meclis gündemine taşındı

İstanbul Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde, hastalara zorla Said Nursi'nin kitapları okutulduğu iddia edildi. “Sağlıkta Pozitif Düşünce Kulübü” hastaları düzenli ziyaret ederken, kitapları da hastalara ulaştırdığı söylendi.

04 Kasım 2020 Çarşamba 09:39
Hastalara zorla Said Nursi kitapları okutuldu iddiası Meclis gündemine taşındı

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na önerge verdi. Hastaların bu durumdan rahatsız olduğunu ve ziyaretlerde “maske ve mesafe kurallarına da uyulmadığını” söyleyen Kenanoğlu, Ersoy’a bu ziyaretlerden bakanlığının bilgisinin olup olmadığını sordu.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, önergeyi yanıtlayan Bakan Ersoy ise söz konusu iddialara “üniversitenin tüzelkişilik olduğu” yanıtını vermekle yetindi. Ersoy, “Bezmiâlem Hastanesi adı geçen üniversiteye bağlı olarak hizmet vermektedir. Üniversitenin denetimi Yükseköğretim Denetleme Kurulu tarafından yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 04.11.2020 10:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15