HDP'nin Meclis Başkan Adayı Erol Katırcıoğlu Oldu

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç, Meclis Başkanlığı seçimleri için HDP Grubu’nun Meclis Başkan Adayı Erol Katırcıoğlu’nun ismini Meclis Sekreterliği’ne sundular.

02 Temmuz 2020 Perşembe 13:21
HDP'nin Meclis Başkan Adayı Erol Katırcıoğlu Oldu

Anayasa ve iç tüzük gereği yapılacak ikinci dönem Meclis Başkanlığı seçiminde aday olmak isteyenler için süre bugün itibariyle başladı. Beş gün sürecek adaylık başvurularının ardından 7 Temmuz’da seçim turları başlayacak. Başkanlık için adaylardan birinin ilk iki turda nitelikli çoğunluk olan 400, üçüncü turda ise salt çoğunluğun karşılığı olan 301 oy alması gerekecek.

Mevcut Başkan Mustafa Şentop, yeni dönem için adaylığı kesinleşen ilk isimdi. Şentop'un adaylığına AKP’nin yanı sıra MHP de destek verecek.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in CHP’nin Meclis Başkan Adayı’nın Haluk Koç olduğunu duyurmasının ardından HDP’den de yazılı bir açıklama geldi. HDP açıklamasında “7 Temmuz Salı günü yapılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık seçiminde Parlamento Grubumuzun adayı olarak İstanbul Milletvekilimiz Erol Katırcıoğlu belirlenmiştir” duyurusu yapıldı.

İlk başvuru HDP'den

Bugün başlayan seçim turlarında, TBMM Genel Sekreterliği’ne ilk başvuruyu yapan HDP oldu. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ile Saruhan Oluç, bugün TBMM Başkanlık adaylığı için TBMM Genel Sekreterliği’ne başvuru dilekçesini verdi.

Katırcıoğlu kimdir?

Katırcıoğlu, 1951'de İstanbul'da doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. 1981'de özel öğrenci statüsüyle doktora çalışmaları için ABD'nin Wisconsin Üniversitesi'ne gitti. 1985'te Marmara Üniversitesinden doktor unvanı aldı.  Wisconsin Üniversitesinde ziyaretçi öğretim üyesi olarak çalıştı. 1987'de Marmara Üniversitesi İngilizce Ekonomi Bölümü'nde öğretim üyeliğine başladı. 1990'da doçent oldu. 1991-1993 yılları arasında 49. hükûmette Başbakan Yardımcısı Erdal İnönü'nün ekonomi danışmanlığını yaptı ve aynı yıllarda Rekabet Yasası'nın hazırlık komisyonunda iktisatçı üye olarak çalıştı. 1996'da profesörlüğe yükseldi. 2001-2005 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesine Rektör Yardımcısı olarak geçti. 2005'te aynı üniversitede Ekonomi Bölüm Başkanlığı yaptı. 2008'de Mütevelli Heyeti Üyeliğine seçildi. 2012'de Bilgi Üniversitesi'yle yollarını ayırdı ve Marmara Üniversitesine döndü. 2016 yılında aynı kurumdan emekli oldu. 1996'dan bu yana çeşitli günlük gazetelerde yazılar kaleme aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15