''İktidar, CHP’li ve Millet İttifakına Ait Belediyeleri Cezalandırmak İstiyor''

CHP Antalya Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan, inşaatı biten Adrasan Göletinin yapılan protokole rağmen Kumluca Belediyesi yerine komşu bir ilçenin sulama birliğine verilmesini Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.

01 Ekim 2020 Perşembe 14:22
''İktidar, CHP’li ve Millet İttifakına Ait Belediyeleri Cezalandırmak İstiyor''

DSİ tarafından Kumluca Belediyesi ile işletme sözleşmesi imzalanan ve 2020 yılında Kumluca Belediyesine verilmesi planlanan gölet, Kumluca Belediyesi’nin yerel seçimlerde CHP tarafından kazanılması ile kilometrelerce uzaktaki Korkuteli Sulama Birliğine verildiğini söyleyen CHP’li Zeybek, göletin Kumluca ilçe sınırlarında ve Kumluca Belediyesi ile yapılan sözleşmeye göre ilçe belediyesi yerine, kilometrelerce uzaktaki başka bir ilçeye verilmesi üzerine şu açıklamada bulundu; “Bu göletin Korkuteli’ne verilmesinin hiçbir haklı gerekçesi yoktur, karar siyasidir. İktidar maalesef Millet İttifakına ait belediyeleri çalıştırmak istemiyor. Millete hizmetten elini çektirmeye çalışıyor. Açıkçası bu siyasetinde ötesinde, hizmet bekleyen vatandaşlarımıza ihanettir. İktidar ne yazık ki buna devletin kurumlarını da alet ediyor. DSİ gibi herkese hizmet etmesi gereken bir kurum, bir siyasi partinin yanlış politikaları uğruna yanlış yönetiliyor, Adrasan’daki bu gölet kilometrelerce uzaktaki Korkuteli’ne bağlanıyor. CHP’li ve Millet İttifakına ait belediyeleri cezalandırmak, halkı cezalandırmaktır. İktidarın bu keyfi yönetimi bilinmeli ve tarih bunları yazmalıdır. Ülke keyfiyet ve siyasi çıkarlarla değil, ciddiyetle yönetilir ancak AKP iktidarı yönetemedikçe, keyfiyete başvurmaktadır.” dedi.  


''ADRASAN GÖLETİ NEDEN KUMLUCA’YA DEĞİLDE, BAŞKA İLÇEYE BIRAKILDI?''
CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “CHP Antalya İl Başkanımız Nusret Bayar, CHP Kumluca İlçe Başkanımız Arif Kocacık, İl ve İlçe örgütü yöneticilerimiz, Belediye Meclis üyelerimiz ile birlikte eylül ayı içinde Adrasan Göleti’nde incelemelerde bulunduk. Kumluca İlçe yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz ve yöre halkından bilgiler aldık, ancak DSİ tarafından da bir cevap verilmesi elzemdir. Hizmet siyaseti yerine, cezalandırma siyaseti yapmanın kimseye faydası yoktur.” CHP’li Zeybek verdiği soru önergesinde Adrasan Göleti’nin hangi gerekçelerle kilometrelerce uzaktaki bir sulama birliğine verildiğini, devir işlemlerinin iptal edilmesi için bir talimat gelip gelmediğine sorularına da yer verdi.

Son Güncelleme: 01.10.2020 14:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15