Kaçak Avcıların Katliam Ve Tehditlerine Son Verilmeli

CHP Antalya Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Rafet Zeybek, İbradı Ürünlü Köyü’nde kaçak avcıların yaptığı hayvan katliamını verdiği soru önergesi ile TBMM’ye taşıdı. CHP’li Zeybek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Ürünlü’de en son yaşanan olayda, kaçak avlanmaya karşı yıllardır mücadele veren Muhtar Murat Yamansoy’u hedef alan tehdit mesajını bırakan kaçak avcıların kim olduğunu ve yöredeki kaçak avcılığa karşı alınacak önlemlerin neler olduğunu sordu.

24 Aralık 2020 Perşembe 15:00
Kaçak Avcıların Katliam Ve Tehditlerine Son Verilmeli

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, verdiği soru önergesi sonrası şu açıklamalarda bulundu;

“Ürünlü Köyü’nde geçtiğimiz yıllarda da yapılan ve halen devam eden katliamlara artık son verilmeli, son olayda katledilen yabani hayvanın üzerine muhtarı tehdit eden bir mesaj bırakılması kabul edilemez bir olaydır. Hayvan hakları yasası TBMM’de biran önce çıkartılmalıdır. Bölgedeki kaçak avcılar 1 yaşından 7 yaşına kadar koruma altındaki birçok yaban hayvanını öldürdüğü, hatta zevk için köylülerin otlayan büyükbaş hayvanlarını dahi katlettikleri bilgisi mevcuttur. Bu durum karşısında kolluk kuvvetleri ve yargı gerekeni derhal yapmalıdır.” 

HAYVAN HAKLARI YASASI DERHAL ÇIKARTILMALI
CHP’li Zeybek açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi;

“Kaçak avcılarla mücadele eden muhtarımız Yamansoy ve yöre halkını tehdit etme cüretinde bulunan, bu kaçak avcılarla sonuna kadar mücadele etmek için yasal düzenlemeler TBMM’de zaman kaybedilmeden yapılmalıdır. Doğayı ve hayvanları koruyan bilinçli vatandaşlarımızın yanındayız, bu katliama neden olan sorumlular bulunana ve gerekli cezaları alana kadar sürecin takipçisi olacağız.” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Zeybek, soru önergesinde ayrıca Ürünlü’de sorumluların kim olduğu, bugüne kadar yapılan katliamlarda kaç hayvanın telef olduğu ve suçlulara hangi cezaların verildiğini sordu. 
 

Son Güncelleme: 24.12.2020 15:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15