KA.DER ve Kadın Milletvekilleri Meclis'te Buluştu

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER), Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleştirdiği ziyaretlerle, çeşitli partilerden kadın milletvekili adaylarıyla bir araya gelerek STK ve Meclis'teki milletvekili dayanışmasını güçlendirmek ve işbirliği sağlamak amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

14 Temmuz 2023 Cuma 13:10
KA.DER ve Kadın Milletvekilleri Meclis'te Buluştu

Ziyaretlerde, önümüzdeki yerel seçimlerde kadın belediye meclis üyeleri ve kadın belediye başkanlarının daha fazla temsil edilmesi için başvuruların KA.DER'e yapılmasına ilişkin görüş bildirildi. KA.DER, bu süreçte adaylara destek sağlama ve başvuruların düzenli bir şekilde yönetilmesini sağlama hedefiyle çalışmalarını sürdürecek.

“FARKLI İDEOLOJİLER, ORTAK ÇÖZÜMLER İÇİN BİR FIRSAT”

KA.DER Genel Başkanı Nuray Karaoğlu, TBMM ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, kadınların farklı ideolojilerle birlikte hareket etmelerinin, destek olma ve ortak çözümler üretme açısından önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Karaoğlu, kadın temsiliyetinin güçlenmesi ve liderlik rollerinde daha fazla yer alınması konusunda ortak bir noktaya varıldığını söyledi.

Karaoğlu ayrıca, bu işbirliğiyle politika yapım süreçlerinde kadın temsiliyetinin güçlendiği ve karar mekanizmalarında etkin bir rol oynandığı bir döneme girileceğine inandığını ifade etti.

Karaoğlu, kadınların siyasi arenada daha fazla söz sahibi olmalarını teşvik etmeye devam ederek, eşitlikçi politikaların hayata geçirilmesi için çalışmalarını sürdüreceğini belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.