Mahir Polat: “Algı yönetmeyi bırakın öğrenciler için endişeliyiz!”

CHP İzmir Milletvekili ve YDK Üyesi Mahir Polat, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi verdi. Son zamanlarda adı sürekli kampüs içinde yaşanan sıkıntılarla anılan Ege Üniversitesi’nin, öğrenciler için güvenli olup olmadığını sordu.

11 Kasım 2019 Pazartesi 15:28
Mahir Polat: “Algı yönetmeyi bırakın öğrenciler için endişeliyiz!”

Polat, “Ege Üniversitesi içerisinde son zamanlarda yaşanan olaylar gösteriyor ki, ciddi bir güvenlik sorunu var. Özellikle üniversite öğrencilerinin yoğunlukta olduğu bölgelerde taciz ve tecavüz vakalarında ciddi bir artış söz konusudur. Kolluk kuvvetleri üzerine düşen görev ve sorumlulukları ciddiyetle yerine getirmelidir.” dedi. 

“ALGI YÖNETMEYİ BIRAKIN ÖĞRENCİLER İÇİN ENDİŞELİYİZ!”
Polat “Ege Üniversitesi’nde son zamanlarda yaşanan olayların ardı arkası kesilmiyor. Sezen Zambak üniversite içerisinde karşıdan karşıya geçmek isterken 16 Eylül’de traktörün altında can verdiğinde Ege Üniversitesi Rektörü Necdet Budak olayı ‘basiretsizlik’ olarak değerlendirmişti.  Ardından 14 Ekim’de bir kız öğrenci, okul dışından kampüse giren bir kişi tarafından taciz edildiğinde ‘Güvenlik anlamında bir zafiyet varmış gibi bir algı oluşmasını istemiyoruz’ dedi. 9 Kasım’da ise üniversite içerisinde bulunan caminin içerisinde bir işçinin eli kolu bağlı halde cesedi bulundu. Rektörlük her ne kadar üniversitenin güvenli olduğu yönünde bir algı yaratmak istese de görülüyor ki ciddi bir güvenlik açığı var. Ege Üniversitesi Bornova Kampüsü içerisinde eğitim gören öğrencilerimizin güvenliği konusunda endişe duyuyoruz. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun üniversite içerisindeki yaşanan olaylar ile ilgili bir an önce harekete geçmesi gerekmektedir. Üzücü ve öğrencilerimiz adına tehlike arz eden olayların bir daha yaşanmaması için üniversite yönetiminin ve kolluk kuvvetlerinin hassasiyetle durumu soruşturması gerekmektedir.” dedi.  

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU’YA SORULAR:
Ege Üniversitesi’nde son zamanlarda yaşanan cinayet ve taciz olayları göz önüne alındığında kolluk kuvvetlerine intikal eden olay sayısı kaçtır? 
Üniversite içerisinde çalışan işçilerle ilgili herhangi bir güvenlik işlemi yapılmakta mıdır? 
Üniversite içerisine öğrenci dışında girilmesi yasak iken, çalışan işçilerle ile ilgili  öğrenciler tarafından herhangi bir şikayet var mıdır?  
Son 3 yıl içerisinde Bakanlığınızca tespit edilen kaç cinayet ve cinsel taciz vakası bulunmaktadır? Bunların illere göre dağılımı ne şekildedir?
Kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz, istismar vakalarının önlenmesi adına bir çalışma yapılmakta mıdır? Yapılıyor ise yürütülen çalışma yeterli midir?
Mevcut yasaların etkin bir şekilde ve suçları önleyici nitelikte uygulanmasına yönelik bir çalışma yürütüyor musunuz/yürütecek misiniz?

Son Güncelleme: 11.11.2019 15:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15