Meclis, 31 Mart'a Kadar Ziyaretçilere Kapatıldı!

Meclis’e ve parti grup toplantılarına ziyaretçi yasağı geldi. 31 Mart'a Kadar TBMM ziyaretçilere kapatıldı.

13 Mart 2020 Cuma 10:56
Meclis, 31 Mart'a Kadar Ziyaretçilere Kapatıldı!

TBMM Başkanlığı, günde yaklaşık olarak 5 bin vatandaşın ziyaret ettiği Meclis’e ziyaretçi yasağı getirdi. Meclis Başkanlık Divanı tarafından alınan kararda, partilerin grup toplantılarında bu sayının 10 bine çıkması nedeniyle, grup toplantılarının da seyircisiz gerçekleştirilmesi kararı alındı. Karara göre, Koronavirüs tehdidi nedeniyle, bu günden itibaren 31 Mart’a kadar Meclis, ziyaretçilere kapısını kapatacak.

Bütün Türkiye’yi alarm durumuna geçiren Koronavirüs tehdidi nedeniyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de tedbir üzerine tedbir alınıyor.

MECLİS ZİYARETÇİLERE KAPISINI KAPATTI

Yılda 500 bin ziyaretçinin geldiği Türkiye Büyük Millet Meclisi Koronavirüs nedeniyle en yüksek risk grubunda olması nedeniyle, kapılarını ziyaretçilere kapama kararı aldı.

Dün akşam gerçekleştirilen Meclis Başkanlık Divanı Toplantısı’nda alınan kararlara göre, Parlamento’ya bugünden itibaren 31 Mart tarihine kadar ziyaretçi alınmayacak.

PARTİ GRUPLARI DA KAPATILDI

Günde 5 bin ziyaretçinin geldiği Parlamento’da bu sayının bazı günlerde 10 bine yükselmesi nedeniyle, siyasi parti gruplarının da seyircisiz yapılmasına karar verildi. Siyasi parti liderleri artık Meclis’te düzenledikleri grup toplantılarını 31 Mart’a kadar seyircisiz olarak gerçekleştirecekler.

PARLAMENTO ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK

Alınan karar çerçevesinde Parlamento çalışmalarına ara vermeyecek. Bu süreçte Koronavirüs’e karşı tedbir olarak , dezenfektanlarla Parlamento’nun her köşesi temizlenmeye devam edilecek.

MECLİS BAŞKANI MİLLETVEKİLLERİNDEN ZİYARETÇİ KABUL ETMEMELERİNİ İSTEMİŞTİ

Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından, milletvekillerine yazılı olarak gönderdiği Koronavirüs uyarısında, vekillerden ziyaretçi kabul etmemeleri, yurt dışına zorunlu olarak çıkmamaları ve yurt dışına çıkmaları durumunda 14 gün boyunca Parlamento’ya gelmemelerini istemişti.

Son Güncelleme: 13.03.2020 11:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15