Orhan Sümer: “5’li çetenin değil vatandaşın yanında olun”

CHP Adana Milletvekili ve TBMM Kit Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Meclis’de devam eden 2021 Bütçe görüşmelerinde ekonomik sorunları ve vatandaşa destek diye verilen ufak rakamları dile getirdi.

18 Aralık 2020 Cuma 12:08
Orhan Sümer: “5’li çetenin değil vatandaşın yanında olun”


SARAYDAN DEĞİL SOKAKTAN BAKIN
Orhan Sümer, “Ekonomik dar boğaz vatandaşı her gün daha fazla şıkıştırıyor.
Esnafa aylık 750 lira kira yardımı, Doktora 12 lira destek, Hemşireye 7 lira fazla mesai İşini kaybedene 39 lira 40 kuruş vererek ekonomik kalkınma gerçekleşmez. Saraydan değil, sokaktan bakın. Vatandaşı görün çare olun…” Dedi.

FABRİKALAR YA SATILIK YA KİRALIK
Orhan Sümer, “Ülkede üretim neredeyse tamamen durdu. Fabrikalar ya satılık ya kiralık. Bir çok iş yeri sınırlı üretime geçti ve işçi çıkarmak zorunda kaldı. Esnaf siftahsız kepenk kapatıyor. Göstermelik yardımlarla, kredilerle vatandaşın derdine çare oldum zanneden iktidar yanılıyor. Millet kirasını ödeyemiyor, çocuğunu harçlık veremiyor, iktidar saray müteahhitlerin bütçesinin derdinde” Dedi.

2 MİLYON 600 BİN ELEKTRİĞİ KESİLEN KONUT VAR
Orhan Sümer, “ Bizler iktidarın bu bütçesine veda bütçesi diyoruz. Çünkü Milyonlarca hane en temel ihtiyacı olan elektrik faturasını dahi ödeyemez hale gelmiş. Bunu görmek istemeyen iktidar yandaşa rant yaratmanın bütçesini yapmaya çalışıyor. Ne yazık ki dile getirdiğimiz konu açlık, sefalet, yoksulluk. Yani yaşamsal konularda dahi çözüm üretemeyen iktidar umut olmaktan çıkmıştır.” Dedi.

Son Güncelleme: 18.12.2020 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15