Orhan Sümer: “Sağlıkçılara Ek Ödeme Yapacak Mısınız?”

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, pandemiyle mücadele eden sağlıkçıların ek ödemelerinin kesildiğini belirterek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya şimdiye kadar yapılan ödeme miktarlarının hangi kriterlere göre yapıldığını, bundan sonra ödeme yapılıp yapılmayacağını sordu.

10 Ağustos 2020 Pazartesi 12:00
Orhan Sümer:  “Sağlıkçılara Ek Ödeme Yapacak Mısınız?”

Sümer, Bakan Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na yazılı soru önergesi verdi.

Önergesinde sağlıkçıların pandemi sürecinin başlamasıyla birlikte özveriyle çalışarak salgının geriletilmesinde büyük rol sahibi olduklarına dikkat çeken Sümer, bu özveriye karşılık olarak sağlıkçılara ek ödeme yapıldığını anımsattı. 
Sümer, Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılan ek ödemelerin miktarlarında belli bir kriterin olmadığını belirterek “Özellikle hemşireler, teknisyenler ve temizlik görevlilerine çok düşük ek ödeme yapıldığı, pandemiyle mücadelede görevli olmayan sağlıkçılara ise yüksek ek ödeme yapıldığı şikayetleri dile getiriliyor” dedi. 

“MOTİVASYONU OLUMSUZ ETKİLEYECEK”
Haziran ayından itibaren ek ödemeler tamamen kesildiğini kaydeden Sümer, bu durumun pandemiyle mücadele eden sağlıkçıların moral ve motivasyonunu olumsuz yönde etkileyeceğini ifade etti. 

Önergesinde büyük bir risk altında görev yapan sağlıkçılara yeteri kadar test yapılmadığı iddialarını da aktaran Sümer, Koca’ya şu soruları yöneltti: 

-Sağlık çalışanlarına yapılan ek ödeme miktarları konusunda kriterleriniz nelerdir?

-Haziran ayından itibaren ek ödeme yapılmamasının nedeni nedir?

-Salgının yeniden hız kazanmasıyla birlikte yoğunlukları artan sağlıkçılara yeniden ek ödeme yapılacak mıdır?

-Sağlıkçılara hangi sıklıkla Covid-19 testi yapılmaktadır?

Son Güncelleme: 10.08.2020 12:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15