Özgür Özel'den Erdoğan'ın Sözlerine Tepki; ''Şahıs Devleti Noktasına Geldiğimizin En Önemli İşaretidir''

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi'ndeki, "Bu dörtlü zirvede de İngiltere, Almanya, Fransa ve şahsım dörtlü zirve yaptık" sözlerini, "Bu daha önceki parti devleti eleştirilerini bir aşama öteye götürüp, şahıs devleti noktasına geldiğimizin en önemli işaretidir" ifadeleriyle değerlendirdi.

11 Aralık 2019 Çarşamba 15:27
Özgür Özel'den Erdoğan'ın Sözlerine Tepki; ''Şahıs Devleti Noktasına Geldiğimizin En Önemli İşaretidir''

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi'ndeki, "Bu dörtlü zirvede de İngiltere, Almanya, Fransa ve 'şahsım' dörtlü zirvede çok açık net, ne söylediysem her zaman bunu orada da gündeme getirdim" sözlerini irdeledi. 

Özel, şu ifadeleri kullandı: 

"Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı, yapmış olduğu dörtlü zirveden bahsederken, 'İngiltere, Almanya, Fransa ve şahsım dörtlü zirve yaptık' dedi. Bu daha önceki parti devleti eleştirilerini bir aşama öteye götürüp, şahıs devleti noktasına geldiğimizin en önemli işaretidir. Zaten bu 16 Nisan'da yapılan rejime kast edilen anayasa değişikliğinin referandumu sırasında da bir şahıs devleti oluşturulduğu yönündeydi. İşin havasına kendini o kadar çok kaptırmış, meselenin ruhundan o kadar çok etkilenip, o şekilde diline vurmuş ki, 'İngiltere, Almanya, Fransa ve şahsım bir toplantı yaptık' diyebilmektedir. Bu ülkelerin başkanlarını, cumhurbaşkanlarını, şansölyelerinin isimlerini anarak dörtlü bir zirve yaptık denilse, bu ülkeleri temsil ettikleri anlaşılabilecekken, ülkelerin isimlerini söyleyip kendi ismiyle birleştirmesi, kendi adını Türkiye Cumhuriyeti Devleti yerine koyması, içinde bulunduğumuz vasatın itirafıdır. Ayrıca bir şapkası AKP genel başkanlığı olan, bir şapkası cumhurbaşkanlığı olan, aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu'nun başındaki kişi, şapkadan birini taktığında Anayasa Mahkemesi'ne üye atayabilmekte, bir şapkayı taktığında Bursa'ya, partisine il başkanı atayabilmektedir. "

Son Güncelleme: 11.12.2019 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15