Öztunç, Dünya İle İletişimi Kesilen Mahalleyi Meclis Gündemine Taşıdı!

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Parti Meclisi Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, telefon altyapı sorunları düzeltilmeyen ve GSM şirketlerinin de görmezden geldiği dünyadan kopuk halde yaşamaya mahkûm edilen Elbistan’ın Aksakal Mahallesini Meclis gündemine getirdi.

16 Aralık 2019 Pazartesi 09:18
Öztunç, Dünya İle İletişimi Kesilen Mahalleyi Meclis Gündemine Taşıdı!

Elbistan’a bağlı Aksakal mahallesi sakinleri altı aydır bir fiil dünya ile bağları kopuk vaziyette hayatlarını devam ettiriyor. Telefon kablolarının sık sık çalındığı mahalle, GSM şirketlerinin baz istasyonu kapsamları dışında kalmasıyla da beraberindeki altı mahalleyle birlikte bu hizmetten yararlanamıyor.

İletişim çağında yaşanan bu sorun karşısında vatandaşların tüm girişimlerine kapıların kapanması üzerine harekete geçen CHP’li Ali Öztunç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan’ın yazılı olarak cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

Öztunç’un Önergesi ve Kamuoyu Adına Yanıt Beklediği Sorular Aynen Şu Şekilde;

Elbistan Aksakal mahallesinin telefon kabloları sık sık kimliği belirsiz kişilerce çalınmaktadır. GSM operatörleri ise baz istasyonu olmadığından Aksakal mahallesi ile birlikte 6 mahallede kullanılamıyor. Telefon kablolarının çalınması ve cep telefonlarının kullanılamaması nedeniyle mahalle halkı, altı aydır dünya ile bağı kopuk bir şekilde yaşamaktadır. Mahallelinin ilgili kurum ve GSM operatörleri nezdindeki başvuruları sonuçsuz kalmıştır.

Buna istinaden;

  1. Teknoloji çağının zirvesine çıkılan bir dönemde 6 ay boyunca insanları dünya ile iletişimsiz bırakmak sizce ne kadar doğru bir davranıştır?
  2. Bu mahalledeki telefon kablolarının yerin altından geçirilmesi yönünde bir çalışmanız olacak mıdır?
  3. Söz konusu mahallenin altı aydır yaşadığı telefon sorunu ne zaman çözeceksiniz?

Son Güncelleme: 16.12.2019 10:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15