Öztunç, Yap Boza Dönen Eğitim Sistemini Eleştirdi: ‘Acısını Öğrenci Çekiyor, Veli Çekiyor!’

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, TBMM’de yaptığı kürsü konuşmasında eğitimde yaşanan sorunları konu aldı. Gelen her bakanın kendine göre bir eğitim sistemi uyguladığını vurgulayan Öztunç, “Bu işin acısını kim çekiyor? Öğrenci çekiyor, veli çekiyor” dedi. Öztunç ayrıca konuşmasının bir bölümünü de Ankara’da Halk Ekmekte yaşanan sıkıntılar ve devlet kanalı TRT’nin parti gözeten yayın politikasına ayırdı.

28 Haziran 2019 Cuma 14:35
Öztunç, Yap Boza Dönen Eğitim Sistemini Eleştirdi: ‘Acısını Öğrenci Çekiyor, Veli Çekiyor!’

CHP’nin Atom Karınca lakaplı çalışkan vekili Ali Öztunç, Meclis’te kürsüye gelerek öğretmenlerin sorunları anlattı ve mevcut sıkıntıların bir an önce çözülmesi talebinde bulundu.

Vekili olduğu Kahramanmaraş özelinde eğitimde Türkiye’nin fotoğrafını çeken Öztunç, yap boza dönen eğitim sisteminden sendikalı öğretmenlere reva görülen haksızlıklara kadar, son dönemde artış gösteren pek çok konuya dikkat çekti.

Öztunç’un Konuşması Aynen Şu Şekilde;

“HER BAKAN KENDİNE GÖRE BİR EĞİTİM SİSTEMİ GETİRİYOR!”

 “Teşekkür ederim Sayın Başkanım. Sizleri saygıyla selamlıyorum.

 Bir toplumun gelişmesi için ilk adım eğitimle başlar, eğitimin gelişmesi gerekiyor ama maalesef ülkemizde sadece AK PARTİ hükûmetini kastederek söylemiyorum- geçmişten bugüne kadar eğitim sistemimiz bir türlü oturmadı, bir türlü oturtamadık. Dünyada Avrupa bunu oturttuğu için belki de başarılı oldu ama bizde oturmuyor. İktidar değişiyor, gelen iktidar kendine göre bir eğitim sistemi getiriyor; aynı iktidar içerisinde, on yedi yıldır AK PARTİ iktidarında olduğu gibi, gelen her bakan kendine göre bir eğitim sistemi getiriyor ve bu işin acısını kim çekiyor? Öğrenci çekiyor, veli çekiyor.

Bakın, az önce Yalova milletvekilimiz bir yılını değerlendirdi Sayın Bakanın. Geçmişte yapılırdı, keşke her bakan "bir yıllık icraatım, yaptığım, yapamadığım, yapacağım" diye bir basın toplantısı düzenleyebilse. Geçmişte yapılırdı artık yapılmıyor. Ben, onun aksine şöyle düşünüyorum: Geçmişteki AK PARTİ'li millî eğitim bakanlarına göre belki de en başarılısı şu anki bakandır yani en azından mesleğin içerisinden geliyor, mesleği tanıyor. Ve ne yapmak gerekir? Bugünlerde, işte, revizyon, hükûmette revizyon konuşuluyor, umarım Millî Eğitim Bakanı bu arada gitmez çünkü geçmişteki bakanlara bakarsak bu bakanın, ben şahsen, başarılı olduğunu düşünüyorum.”

“SENDİKALI ÖĞRETMENLER İHRAÇ EDİLDİ, BAŞARI DÜŞTÜ”

“Arkadaşlar, benim ilim Kahramanmaraş geçtiğimiz yıl LGS sınavında 35'inci sıradaydı, Türkiye 35'incisiydi. Ama size ben başka bir bilgi vereyim: TEOG sınavlarında Nurhak ilçemiz bölge 1'incisiydi, bu yıl berbat durumda. Niye, biliyor musunuz? Oradaki EĞİTİM-SEN'li öğretmenler ihraç edildiği için, Nurhak'ta, Elbistan'da, Pazarcık'ta EĞİTİM-SEN'e üye öğretmenler. Suçu ne? Sendikal örgütlenmeye girmiş, anayasal haktır bu. Ne yapmış? O sendikanın doğrultusunda bir eyleme katılmış. Eyleme katılır sendikalı, çok doğaldır bu, olabilir bu arkadaşlar. Gitmiş, eyleme katılmış, "Vay, sen bu eyleme katıldın, ihraç edileceksin." Yanlış oldu, Nurhak'ta ihraç edilen öğretmenlere haksızlık yapıldı. Suçu varsa bir adamın mahkemeyle sabittir ki bunların tamamına yakını da beraat etti, hatta hakkında dava açılmayanlar da var. Ben bu EĞİTİM-SEN'li öğretmenlere yapılanın haksızlık olduğunu düşünüyorum. “

“YENİ BİR DEĞERLENDİRMEYLE GERİ DÖNEBİLİRLER…”

“Bunlar çok başarılı öğretmenlerdi, bunlar o ilçede sadece öğretmenlik yapmıyorlardı, çocuklara sadece ders vermiyorlardı, ders anlatmıyorlardı, aynı zamanda onlarla arkadaş gibi davranıyorlardı ama baktığımız zaman maalesef bu öğretmenler ihraç edildi, yanlış oldu. Geri dönebilirler mi? Evet, geri dönebilirler. Bu konuda Hükûmetin EĞİTİM-SEN'li öğretmenlerle ilgili olsun, diğer öğretmenlerle ilgili olsun tekrar baştan sona bir değerlendirme yapması gerekiyor. Acaba bunların suçu var mı yok mu? Kurunun yanında yaş da yandı mı diye bakılması gerekiyor. Bakın, bu son seçimlerde aslında bir yandan da böyle bir mesaj geldi, size de çok geliyordur sevgili milletvekilleri, iktidar milletvekillerine daha çok geliyordur. "Oğlum öğretmen, işte, şu oldu." Bir yıl yurtlarında kalmış öğrenciyken. "Ne yapayım? Garibandım." diyor ama ondan sonra ihraç edildi. Belki bunların arasında gerçekten masum, hiçbir ilgisi olmayan insanlar vardır, öğretmenler vardır, bunu bir değerlendirmeni"zi tavsiye ederiz. 3600 sözü vardı öğretmenlere, maalesef 3600 sözü de gerçekleşmedi.“

“ENGELLİ OKULUNA İHTİYAÇ VAR”

“Bizim Elbistan ilçemizde engelli okulu isteniyor. AK PARTİ'nin değerli Kahramanmaraş milletvekillerine sesleniyorum, engelliler için bir okul yapılması ihtiyaçtır, istek var, talep var. Bu konuda eğer bir adım atarsanız çok mutlu oluruz.”

“REKTÖR VAR, OKUL YOK!”

“İstiklal Üniversitesi kuruldu Kahramanmaraş'ta. Sütçü İmam Üniversitesinden sonra ikinci üniversitemiz ama tabela üniversitesi gibi oldu; rektör var, daha okul yok. Nasıl yapılacak, yeri nasıl olacak, bu konuda da İstiklal Üniversitesinin kısa süre içerisinde geliştirilmesi için size biz de destek olabiliriz, ne gerekiyorsa -bizim üzerimize düşen- hep beraber yapabiliriz ama İstiklal Üniversitesi bizim şehrimizi büyütecektir, ben buna inanıyorum.”

“HALK EKMEKTE YAŞANAN SIKINTILAR ORTAYA ÇIKIYOR”

“Bir başka konuya gelmek istiyorum: Bakın, yerel seçimler yapıldı. Her belediyenin şirketi var. Belediyenin şirketini yöneten yöneticiler var. Bunları belediye başkanları atıyordu; Ankara'da Melih Gökçek atıyordu, İstanbul'da Kadir Topbaş Bey atamıştı. Şimdi, seçim kaybından sonra "Bu belediye şirketlerinin yönetimlerini, hayır, belediye meclisi seçecek." deniyor. Ya, on yedi yıldır, yirmi dört yıldır, yirmi beş yıldır siz yapıyordunuz, o zaman neden yapmadınız, düzeltmediniz de -bu yanlış ise- bugün niye bunu yapıyorsunuz diye insan merak ediyor. Soruyoruz ama ortaya çıkıyor; Halk Ekmekte yapılanlar. Şimdi, Ankara'da vatandaşın gidip temiz ekmek aldığı, daha ucuza ekmek aldığı firma, yer Halk Ekmek. Halk Ekmekte maalesef usulüne uygun kurul yapıldığı hâlde ticari sicil onaylamıyor.”

“GENEL MÜDÜR YARDIMCISI AK PARTİ KOGRELERİNE EKMEK GÖNDERMİŞ”

“Şimdi, Halk Ekmek maalesef ciddi sıkıntı yaşıyor. Yani, AK PARTİ'li belediyeydi, CHP'li belediyeye geldi, yarın CHP'li başka biri gelebilir, belki siz gelirsiniz tekrar ama ezilen aşağıda vatandaş oluyor arkadaşlar, yanlış yapıyorsunuz. Vatandaş gidip ekmeğini daha ucuza alabiliyordu. Bakıyorsun, Halk Ekmekte bugün soruşturma açılmış. Halk Ekmeğin mevcut Genel Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı AK PARTİ kongrelerine ekmek göndermiş, çıkmış ortaya, tek tek yazıyor, kalem kalem " İlçe kongresine şu kadar, seçim bürosuna bu kadar" diye. Bu yanlış değil mi? Bu soruşturma da mutlaka önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşılacaktır. “

“TRT CHP’Lİ VEKİLLERİ EKRANA ÇIKARMIYOR”

Ben sonra olarak... Sayın Özlem Zengin Hanımefendi demin TRT'yle ilgili konuşmuştu. Evet, doğru, dediniz ki: "Ya, dün bir bugün iki, biz artık yeni çıkıyoruz." dediniz. Evet, çıkıyorsunuz; on yedi yıldır biz çıkamıyoruz. Siz kendiniz için istemediğiniz bir şeyi başkası için de istemeyin. Çıkarmıyorlar Özlem Hanım, çıkarmıyorlar. TRT'ye CHP milletvekilleri çıkamıyor. Geçmişte siz çıkamıyordunuz, doğru, Refah Partisi döneminde sizi çıkarmıyorlardı, doğru ama bugün de bizi çıkarmıyorlar; aynı hesap. O zaman yapılan yanlışsa bugün yapılan da yanlıştır, bunu da söylemek gerekiyor diyor, teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum. (CHP sıralarından alkışlar)

Son Güncelleme: 28.06.2019 14:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15