Pandemi Kurullarında Niçin Meslek Odaları Yok?

CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel illerin pandemi kurullarının tamamında meslek odası temsilcilerinin olmasını istedi.

01 Nisan 2020 Çarşamba 12:48
Pandemi Kurullarında Niçin Meslek Odaları Yok?

Sağlık Bakanı Koca’ya ve İçişleri Bakanı Soylu’ya birer soru önergesi hazırlayarak pandemi kurullarının üyelerinin illere göre farklılık gösterdiğini bu duruma son verilerek her ilde Tabip Odası, Eczacı Odası ve Hemşireler Derneği’nden birer temsilci olması gerektiğini vurguladı. O ilin sağlık hizmetlerine ve salgınla mücadelede oluşan ihtiyaçlara en hakim kesimin doktorlar, eczacılar ve hemşireler olduğunu belirten Adıgüzel kurullarda kimlerin yer alacağı ve çalışma esasları ile ilgili bir mevzuatın hızla çıkarılması gerektiğini vurguladı. Adıgüzel’in önergesinde şunlar var:

Koronavirüs’le mücadele kapsamında Bakanlığınız bünyesinde tüm valiliklerde, pandemi kurullarının toplanacağı bildirilmiştir. Ancak bazı illerin pandemi kurullarında o ilin sağlık sistemine hâkim, pandemi için gerekli tedbirlerin ne olduğunu bilen, pandemiyle mücadelede en temel gücümüz olan sağlık personelinin hiçbir meslek kuruluş temsilcisi bulunmamaktadır. Özellikle bazı illerde muhalif kabul edilen sağlık sektöründen temsilcileri almayıp, iktidara yakın görülen kişilerin alındığı görülmüştür.

 Bu bağlamda;

1.      İllerde kurulan pandemi kurullarına, o ilin Tabip Odası, Eczacı Odası ve Hemşireler Derneği temsilcilerinin de alınmasının daha doğru olacağını düşünüyor musunuz?

2.      Bu konuda İçişleri Bakanlığı’na görüş bildirerek ilgili sağlık çalışanlarının temsilcilerinin pandemi kuruluna alınması yönünde bir girişiminiz oldu mu ya da bundan sonra olacak mı?

3.      İllerde bu kurullar oluşturulurken siyasi tercihlerin etkin olmaması, birlik ve beraberliğin zaruri olduğu ve bilimin önceliklenmesi gereken bu süreçte farklı illerde farklı uygulamalara mahal vermemek için İçişleri Bakanlığı ile birlikte kurullarda kimlerin yer alacağı ve çalışma esasları ile ilgili bir mevzuat çalışması yapmayı düşünüyor musunuz?”

Son Güncelleme: 01.04.2020 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15