Rafet Zeybek: Tarımda kullanılan elektrik fiyatları düşürülmeli

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesi ile çiftçi borçlarını TBMM’ye taşıdı.

21 Ocak 2020 Salı 15:00
Rafet Zeybek: Tarımda kullanılan elektrik fiyatları düşürülmeli

AKP’nin yanlış tarım politikaları nedeniyle çiftçinin kredi borçlarını ödeyemediğini belirten CHP’li Zeybek verdiği soru önergesi ile bankalara borçlu çiftçi sayısını, borç miktarını, bankaların elindeki ekilebilir tarım arazisi sayısını sordu.
 

''KÖYLÜ BİTİRİLİP, ŞİRKETLERE YOL AÇILIYOR''
Çiftçinin artan maliyetler karşısında üretime devam etmesinin zor olduğunu belirten CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, “Gübre, mazot, tohum, fide, sulama, tarımsal araç-gereç ve en önemlisi elektrik gibi giderler nedeniyle Türkiye’de tarımsal üretim yapan çiftçiler ekonomik dar boğaza sürüklenmektedir. Çiftçinin tüm bu maliyet artışına rağmen tarlasından kopmadan üretime devam etmesi için önüne sürülen çıkış yolu ise ne yazık ki kredi kullanımı. Krediler için tarlalarını ipotek ettiren, borçlarını ödeyemedikleri için tarlalarını bankalara bırakmak zorunda kalan çiftçilerimizin sayısı artıyor.” açıklamasını yaptı. Kredi borcu olan çiftçilerin sorunlarına esaslı bir çözüm bulunmaması halinde yakın bir gelecekte ülkenin tarım arazilerinin büyük çoğunluğunun sahibinin bankalar ve özel şirketler olacağını belirten CHP’li Zeybek, bu durumun Milli Güvenlik riski oluşturacağını belirtti.

 

''TARIMDA KULLANILAN ELEKTRİK FİYATLARI DÜŞÜRÜLMELİ''
CHP Antalya Milletvekili Zeybek verdiği soru önergesi sonrası yaptığı açıklamada “Antalya’daki çiftçilerimizle sürekli iletişim halindeyiz, yaşanan sorun Türkiye’deki
çiftçilerimizin geneli ile aynı, tarımsal kredi borçları yapılandırılmalı ve çiftçimizin üretime odaklanması sağlanmalıdır. Girdi maliyetleri açısından bir başka öncelik ise tarımda kullanılan elektrik fiyatları, üretim için kullanılan elektrikte indirimli tarife çiftçilerimiz için biran önce uygulanmalıdır. AKP’nin yanlış ve tutarsız, ekonomi ve tarım politikaları üretimi bitirme noktasına getirdi, ürettiğimiz ürünleri ithal eder bir hale geldik, bu durum sürdürülemez.” dedi.

Son Güncelleme: 21.01.2020 15:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15