Tarım Bakanından şaşırtan atama yanıtı

CHP YDK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahir Polat’ın, yaklaşık 3 yıldır atama bekleyen Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim atamalarını Meclis gündemine taşıdığı soru önergesine, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’den yanıt geldi.

13 Aralık 2019 Cuma 10:58
Tarım Bakanından şaşırtan atama yanıtı

Polat, “Soru önergemizde Bakan’a 3 yıldır yapılmayan atamaları sordum ancak Bakan atama yaptıkları cevabını verdi. Atama bekleyen 100 binler gibi bu cevap karşısında ben de şaşkınlığımı gizleyemiyorum.” dedi.

“100 BİNLERİN HABERİ OLMADAN TARIM BAKANLIĞINDA ATAMA GERÇEKLEŞTİ”

Polat, “Yaklaşık 3 yıldır atama bekleyen ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekimlerin atamalarının ne zaman yapılacağını Sayın Pakdemirli’ye sordum, ilginç bir cevap aldım. Bakan ‘2019 yılı içerisinde ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekimlerin ataması yapılmıştır’ cevabını verdi. Atama bekleyen 100 binlerce mezun bu durumu şaşkınlıkla karşıladı. Bu atama ne zaman yapıldı, atama sonucu hangi kadroya kaç kişi alındı ve kamuoyunun yapılan atamadan neden haberi yok? Bakan bu sorulara cevap vermelidir. Aynı zamanda son beş yılda 307 ziraat mühendisi, 70 gıda mühendisi, 41 su ürünleri mühendisi ve 167 veteriner hekim olmak üzere Bakanlığa toplam 585 personel ataması yapılmış. Her yıl üniversitelerin ilgili bölümleri binlerce mezun veriyor. Ancak son beş yılda sadece 585 kişinin atanmış olması çok acı bir durumdur. Dönemin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eşref Fakıbaba tarafından verilen 10551 kadro sözünün unutulması bir kenara, en son 2017 yılında Faruk Çelik tarafından 2058 kişinin ilgili kadrolara ataması yapılmıştı.” dedi. 

“İSTİHDAM SAĞLAYAMAYAN BAKAN, KAMUDA ÇALIŞMAYI KIRMIZI ELMAYA BENZETTİ”
Polat, “Kasım ayında bir TV programına katılan Bakan Pakdemirli istihdam sorusu yöneltilince kamuda çalışmayı kırmızı bir elmaya benzeterek, “Dışarıda zor bir hayat var. Kamudaki memuriyetten çok daha değerli bir hayat var. Kamudaki memurlukta tabi ki bir kırmızı elmadır. Ben hayatımızın bir tek meselesinin devlette istihdam olmadığını düşünüyorum.” demiştir. Tabi Sayın Bakan devlet adamı olmadığı için, devlet adabına ve aklına uygun hareket edemiyor. Devlet memurluğunun saygınlığına gölge düşürecek sözler sarf etmek, bakanlık koltuğunu işgal eden biri için büyük talihsizliktir. Devlet terbiyesi almamış birinin Bakanlık koltuğunda oturuyor olması çok vahim bir durumdur. Vahim olan bu durum, devleti şirket gibi yönetebileceğini zanneden zihniyetin ürünüdür. Üniversite açmakla övünen hükümet ya üniversitelerin ilgili bölümlerini kapatmalı ya da mezun gençlere istihdam imkânı sağlamalıdır. Ayrıca sorduğumuz ‘Bakanlığınızın 2020 yılı atama planlanması yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç personele ihtiyaç vardır? Branşlarına göre dağılım nedir?’ sorusu ise yanıtsız kalmıştır. Bakan yapılan atama ve yapılacak atama hakkında derhal kamuoyunu bilgilendirmelidir.” diye ifade etti.

Son Güncelleme: 13.12.2019 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15