Taşcıer'den Bakan Koca'ya SMA Tepkisi: Devlet Değil, Hükümet Aciz

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Milli Piyango çekilişinde satılmayan biletlere çıkan 75 milyon liranın SMA tedavisinde kullanılması çağrıları için “Devletimizi aciz göstermeye çalışan kampanya” benzetmesini yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı eleştirdi. Taşçıer, “Devlet aciz olmaz ama beş maskeyi dağıtamayan, vatandaşa İBAN veren AKP iktidarı acizdir. Devlet değil, sizin iktidarınız aciz” dedi. Çalışma Bakanı Zehra Selçuk’un ilaçlara yılda 40 milyar TL harcadıklarını açıklamasına ilişkin de Taşcıer, “Sayın Bakan, bu parayı cebininizden mi ödüyorsunuz ya da bir lütuf mu sanıyorsunuz? Bu insanlar yıllarca vergi ödedi. Verdiğiniz lütuf değil. Bu sizin göreviniz” tepkisini dile getirdi.

04 Ocak 2021 Pazartesi 13:39
Taşcıer'den Bakan Koca'ya SMA Tepkisi: Devlet Değil, Hükümet Aciz

CHP Ankara Milletvekili, Eczacı Gamze Taşcıer, SMA hastaları için sosyal medya üzerinden başlatılan kampanya ve hükümetten gelen eleştirilerle ilgili olarak TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Taşcıer’in açıklaması şöyle:

AÇIKLAMASI KABUL EDİLEMEZ: İktidar temsilcileri ve onların trollerinin açıklamaları, vicdan sahibi olan herkesi derinden üzmüştür. Sayın Bakan ‘sahte kahramanlar’, ‘kirli kampanya’, ‘ilaç şirketlerinin savunucuları’ gibi suçlayıcı, ağır ifadeler kullanılıyor. Bu ülkenin sağlığından sorumlu olan bir bakanın bu açıklamaları, asla kabul edilir değildir. Oysa biz Sayın Bakan’dan bu ailelerin acılarını anlamasını, onlara ‘hiç merak etmeyin değil 2 milyon dolar 12 milyon dolar olsa devlet arkanızda’ demesini beklerdik. Çocuklarını yaşatmak isteyen ailelere ‘dış güçler’, ‘terörist’ açıklamaları yapmak bir bakana yakışmayan ifadelerdir. SMA’yı çocuklar yaşasın diye para toplansın diye terörist ilan edilen başka ülke görülmemiştir.

DEVLET DEĞİL, SİZ ACİZSİNİZ: ‘Devleti aciz göstermeye mi çalışıyorsunuz’ açıklamasına da yer verdi. Devlet aciz olmaz ama beş maskeyi dağıtamayan, vatandaşa İBAN veren AKP iktidarı acizdir. Devlet değil, sizin iktidarınız aciz. Bir para var ortada, ‘çocuklar yaşasın diye kullanın’ diyoruz. Siyaset tercih meselesidir. Siz, ’hayır ben yeni saraylar yapmak için kullanacağım, bir uçak daha alacağım’ diyebilirsiniz. Bu da sizin siyasi tercihinizdir. İlaç kartellerine para kazandırmaya çalışıyormuş, bu çağrıyı yapanlar. Ailelerin talepleri sadece ilaç mı? Nadir Hastalıkları Komisyonu kuruldu, 10 aydır Genel Kurul’a raporu indirilmiyor. Beş siyasi partinin uzlaşarak kabul ettiği bir rapordur. Neredeyse 10 aydır bu rapor çağrısını ifade ediyorum. Sesleri çıkmayanlar, iş Varlık Fonu’na gelince bir anda ayağa kalktılar. Ne var bu Varlık Fonu’nda?

COVİD’DE DENEKLER KİMDİ: Sağlık Bakanı çocukların kobay olacağını ifade etti. Bilime inanan kimsenin böyle bir şeyi kabul edebilmesi mümkün değil. Ama buradan Sayın Koca’ya sormak istiyorum. ‘COVİD-19 ile mücadelede dünyada kimsenin kullanmadığı yöntemleri kullanıyoruz’ diye çıkıp anlatmadınız mı? İlk defa kullandığınız denekler kimdi? Ya da daha faz-3 çalışması bitmemişken aşıyı Türkiye’nin tek tercihi yapıp milyonları tek aşıya yönlendiren kimdi?

İLAÇ PARASINI CEBİNİZDEN Mİ ÖDÜYORSUNUZ: Çalışma Bakanı çıkıp diyor ki, ‘ilaçlara 40 milyar lira harcıyoruz.’ Sayın Bakan, bu parayı cebininizden mi ödüyorsunuz ya da bir lütuf mu sanıyorsunuz? Çocuklar işin harcanan parayı gelip başa kakıyorsunuz. Bu insanlar yıllarca vergi ödedi. Yıllarca ödedikleri primlerden para kesildi. Verdiğiniz lütuf değil. Bu sizin göreviniz. Niye o makamlarda oturuyorsunuz?

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15