TCDD’de kafa karıştıran ‘FAKS’ kararı!

Üst düzey bürokratlarının yük vagonu kiralayarak lojistik işine giren iktidara yakın işadamı için rakip firmalara baskı yaptığı iddia edilen TCDD’de “zamanlama manidar” dedirten bir karar alındı.

13 Ocak 2020 Pazartesi 11:51
TCDD’de kafa karıştıran ‘FAKS’ kararı!

Yük vagonu kiralama yoluyla lojistik işine el atan iktidara yakın bir işadamının firması için rakip firmalara baskı yaptıkları iddia edilen TCDD yetkilileriyle ilgili iddiaların ardı arkası kesilmiyor.

TCDD yetkililerinin, iktidara yakın işadamının rakibi olan firmalardan vagon taleplerini bundan sonra faks yoluyla değil, e-posta olarak iletmelerini istedikleri öne sürüldü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, bilgi ve belge alışverişinin yapıldığı, gerçek ve tüzel kişilerin taleplerini gönderdiği e-posta adresinin TCDD’nin resmi e-posta adresi olup olmadığını sordu.
Tanal, “Yapılan birtakım usulsüzlükler, hukuk dışılıklar açığa çıkmasın, bilinmesin diye mi bu kadar gizli bir politika uygulanmaktadır?” diye sordu.

BU SÜREÇTE YAZIŞMALARDA FAKS KULLANIMINA SON VERİLMESİ TESADÜF MÜ?

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın verdiği soru önergesi şöyle:

  1. TCDD’de (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları) resmi yazışmalarda, gerçek ve tüzel kişilerle sağlanan iletişimde, bilgi ve belge alışverişinde, gönderimlerde faks cihazının tamamen kaldırıldığı iddiası doğru mudur? Şayet doğru ise yazışmalar ile bilgi ve belge gönderimi için faksın tamamen kaldırılmasının gerekçesi nedir?
  2. TCDD’de birtakım yetkililerin “Bundan sonra faks kullanılmayacak. Mail gönderin” diyerek, kuruma yönelik talep yazısı hazırlayanları, herhangi bir bilgi ve belge paylaşmak isteyen gerçek ve tüzel kişileri elektronik posta (e-posta) göndermeye zorladıkları iddiası doğru mudur?
  3. Bilgi ve belge alışverişinin, talep alımının sadece elektronik posta üzerinden yapılmasının gerekçesi nedir?
  4. Bilgi ve belge alışverişinin yapıldığı, gerçek ve tüzel kişilerin taleplerini gönderdiği e-posta adresi, TCDD’nin resmi e-posta adresi midir?
  5. Faksla yapılan yazışmalara, bilgi ve belge alışverişine son verilerek şeffaflık ortadan mı kaldırılmak istenmektedir?
  6. Yapılan birtakım usulsüzlükler, hukuk dışılıklar açığa çıkmasın, bilinmesin diye mi bu kadar gizli bir politika uygulanmaktadır?
  7. Bazı TCDD bürokratlarının, bir lojistik firması kuran ve yük vagonu kiralama yoluyla Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattını kullanmak isteyen F. E.’yle birlikte hareket ettikleri, rakip firmalara baskı kurdukları iddialarının dile getirildiği bir süreçte, TCDD’deki yazışmalarda, talep alımlarında faks cihazının kullanımına son verilmesi tesadüf müdür? 

 

Son Güncelleme: 13.01.2020 12:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15